Moderátoři: smith
To: Petran Zdenek:
a) rozhodně se neschovávám srabácky za anonym, myslím, že většina stálejších uživatelů fóra mě zná.
b) mám bohužel velmi špatnou osobní zkušenost s přístupem pražské pobočky ke snaze reklamovat vydraženou položku, u které jsem až doma po aukci zjistil velmi kvalitní zlatnickou opravu v ploše. Bylo mi řečeno "přivézt to můžeš, uvidíme, co na to řeknou kolegové, ale s vrácením spíš nepočítej.".
c) výrok "při pochybnostech raději nedražte..." jsem od tebe před aukcí slyšel několikrát. Pochopitelně si to nenahrávám, abych to mohl doložit, ale myslím, že většina účastníků aukcí není sklerotická ani hluchá, takže o tom, kdo lže si udělají obrázek sami.
d) přípravy velkých aukcí o několika tisících položkách jsem se neúčastnil, to je pravda; zato jsem ale skoro sám připravoval několik aukcí ČNS, pob. v Domažlicích a neumím si dost dobře představit, že by mi tam uteklo tak očividné falzum, kterým bych udělal trvalou ostudu celé ČNS.
Je mi jasné, že si za zdejší komentáře chválu nevysloužím, ale jsem zvyklý vyjadřovat svoje názory na rovinu tak, jak jsou. Upřímnost nikdy nebyla populární, nicméně za svými tvrzeními si stojím.
Zdraví: Jirka Hána
Zdravím tě Jiří
omlouvám se, že se na tomto foru nepohybuju tak často a tvé inkognito neznám. Ale přiznávám, že jsem to hned více jak tušil.
a) beru zpět, nejsi srab, hrdinsky jsi se přihlísil, cením si to.
b) tu zkušenost možná máš, já jsem u té reklamace ale nebyl a Luboš si na to nepamatuje, ale jistě bych se k tomu já za svou osobu postavil nějak rozumně. Vždy se na ty reklamace s Lubošem nebo ostatními podíváme, ale věta "s vracením spíše nepočítej" ?? - tu vyslovil kdo? A ještě před projednáním reklamace? Prostě nevím. Pokud příslušný kus ještě máš, určitě se na něj podívám. A navíc - jistě znáš stanovy - když ti nevyhoví pobočka, jsou tu další odvolací instance. Využil jsi je? Navíc se za celou dobu, co u nás dražiš, jedná stále jen o tu jednou nešťastnou položku, tak proč to tak stále opakvovaně ublíženě medializuješ. Snad tě to tak nepoznamenalo.
c)opět trvám na tom, že nedražit nedoporučuji, pokud se někomu mince nelíbí co do zachovalosti bez ohledu na to, jak je hodnocená v katalogu. Dodatečná kvalitní úprava mince je chápána stejně jako falzum a pokud není popsána v katalogu, máš jasně právo na vrácení. Možná, že to Luboš bral jako vadu kvality, ale já bych to za falzátorskou komisi jistě vyřešil ve tvůj prospěch. Škoda, že jsi tuto možnost nevyužil, nemusela tě celá tato nepříjemná záležitost tak dlouhodobě frustrovat.
d)A v tom to asi bude. Katalog o několika desítkách položek a pár stránkách je hodně o něčem jiném než ty naše pražské "pejprbeky" Pravděpodobnost, že se něco podobného přihodí, totiž prudce stoupá. Ale vinu to z nás jistě nesnímá.
Ale upřimnost za upřimnost. Vzhledem tolika létům, co jsme spolu strávili na poli sběratelství a tvého mnohaletého angažmá funkcionáře v ČNS pobočce i ve výboru (a ještě stále v redakční radě NČ) bych daleko spíše očekával bazální stavovskou solidaritu (přátelství se už raději ani neodvažuji zmínit) a po nalezení onoho Karlova dukátu že zavoláš nebo napíšeš mejlem to, co běžně dělají přátelé z ostatních poboček - ahoj Zdenku, mrkni hned na toho Karla, je to podle mě určitě levý. A já bych jistě hned konal. (Nakonec - když jsem dostal náhled katalogu před více jak týdnem, tak jsem na inkriminovaný kus Luboše ihned upozornil, že je více jak suspektní a byl vyňat). Ten úlet s popsaným Karlem mě jistě mrzí a nejsem za naši pobočku na něj moc hrdý. Ale daleko víc mě mrzí mimo jiné zbytečné dehonescence na naše aukce tvé výroky u jakési mizející slávě ČNS nebo jak jsi napsal. Promiň mi, ale to jsou jen takové nic neříkající sračkovitý kecy hodné už snad jen naši politiků. Nakonec i ty jsi proti tomu mohl něco udělat, než jsi se na práci v ČNS vykašlal. Vím, máš málo času, ale to níkdo z nás, co s tím stále ještě něco chceme udělat. To jen, že nabízíš tu upřimnost.
Jinak přeju do sbírky krásné pravé PG a žádné levé Kárly
Čus Zdeněk😉
Jasně, máte pravdu, taky mě to mrzí, měnili jsme systém fotografování a nepovedlo se to. Jistě to budeme řešit a všem se omlouváme.
ČNS Praha
Asi bychom to tu mohli rozebírat donekonečna. Chápu, že musíš hájit zájmy a pověst pobočky. Nebylo by od věci začít u etického přístupu k aukcím, pak by totiž nebylo nutné urovnávat vzniklé spory (a třeba i frustrace). Nechci tu víc prát veřejně špinavé prádlo, napíšu ti to do mailu.
Je to sice nepovedená napodobenina, ale alespoň to napsali. Leckde si kupíte NAPODOBENINU VYDÁVANOU ZA PRAVEJ.😈 👿 🙄
Na druhou stranu ale, párkrát jsem na to vydělal. Náhodou to 0/0 bylo, ale protože tomu nikdo nevěřil, limity pořádné nepřišly.😈 😈
Teď koukám, že po tom vyjmutí mě tam skočina 6-ka. Ale to nevadí, žabí stehýnka nejsou špatný.
Příště budou klokaní.😈 😈 😈
Je to sice nepovedená napodobenina, ale alespoň to napsali. Leckde si kupíte NAPODOBENINU VYDÁVANOU ZA PRAVEJ.😈 👿 🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.