Moderátoři: smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
6. 11. 2013, 23:23

Jako obvykle - pozdě. To je hlavní důvod proč ani tentokrát na aukci nepojedu, už mi jednou stačilo zklamání z aukce, z které jsem musel prchat na poslední použitelný vlak, abych pak zjistil, že některé zajímavé mince z císařství, o které jsem měl zájem, šly zpět, případně poměrně levně.

Meander

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2011

Vytvořeno:
6. 11. 2013, 23:43

Tak to ma mrzi, ze neprides. Rad by som s tebou pokecal aj osobne. Ja tentokrat pridem, ale uz skoro rano, takze budem musiet cakat cely den, hoci pokial viem, tak antika mala byt povodne ako prva, len potom ju presunuli. Bohuzial je to tak, ze antika je v Cechach a na Slovensku len chudobnou pribuznou numizmatiky a stale odsuvana na vedlajsiu kolaj😞

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
6. 11. 2013, 23:45

nebo si zamluv levný nocleh dopředu, dobře nakupuj a v neděli domů...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 08:46

Jako obvykle - pozdě. To je hlavní důvod proč ani tentokrát na aukci nepojedu, už mi jednou stačilo zklamání z aukce, z které jsem musel prchat na poslední použitelný vlak, abych pak zjistil, že některé zajímavé mince z císařství, o které jsem měl zájem, šly zpět, případně poměrně levně.

Ale on tento problém jde vyřešit. Nejdůležitější je si mince prohlédnout a pak se nějaké schůdné řešení najde. Také se mě stala skutečnost, kdy se aukce protáhla a já jsem musel odejet domů, ale domluvil jsem si například dražbu přes telefon.
Zkuste se u Aurey informovat, jestli tato možnost přichází v úvahu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 09:15

Tato aukce je zajímavá a to z několika důvodů. Zmíním jeden.
Před určitým časem se zde vedly diskuse se zastánci investování do zlatých mincí, kteří v době růstu ceny zlata počítali zisky, naopak oponenti je vyzývali k opatrnosti.
V této aukci je velká nabídka zlatých mincí a pokud vynecháme ty sběratelské, pak i těch komerčních je dostatek. Zajímavé bude sledovat jejich ceny. Možná, že vydražitelé budou v těchto případech platit i s poplatky pouze ceny zlata. Pak si položme otázku, kolik dostanou majitelé?
Nic neroste do nebe, tedy i zlatá bubline musela jednou prasknout a ti, kterým zůstal černý Petr v ruce,. bude mít smůlu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 09:43

Moja rada stále znela ohľadne investovania do zlata ; nie do mince pokiaľ to nie je unikát , stačí do investičného zlata - pri poklese ceny je strata najnižšia.

Zlaté hrádky sú pre veľké korporácie .😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 09:52

No, myslel jsem si, že každý normální člověk nakupuje, když je cena nízko a prodává, když je cena vysoko.. u nás to dělá typický "investor" právě naopak, nakupuje, když je cena vysoko s nadějí že poroste ještě výš a pak prodává, když cena spadne.. co dodat🙄

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 10:00

V těchto případech platí jedno krásné pravidlo. Když je cena na maximu a velcí se potřebují svých zásob se ziskem zbavit, zdělovací prostředky jsou zahlceni informacemi o výhodnosti investování do určitého podkladového aktiva. Tim přitáhnou neznalé, kteří nakupují. Když se zásob zbaví, pošlou cenu dolů, čímž vyvolají paniku. Když je nálada nejhorší,zdělovací prostředky jsou plné katastrofických scénářů a drobní se s velkým prodělkem všeho začínají zbavovat, oni nakupují. A stále dokola.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 10:59

Velký na zlate mali zisk 30% a dostali to v hotovosti.
Drobotina prerobila minálne od 30 do 45%. samozrejme v hotovosti.😃

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
7. 11. 2013, 11:25

podle mne se zas s prominutim naky pitomci s dojmem, ze vi vic nez bytek sveta, najdou a ceny zase budou atakovat naprosto nelogicke castky (ostatne je krasne videt, jak ti, co nakupovali za blbe ceny se za ne stale snazi prodavat). pravda ale je, ze u tech nejobycejnejsich veci, co maji spekulanti doma po desitkach ci stovkach kusu to asi fakt pujde za volacku (pokud i ta je vubec realna, uprimne jsem se ani nedival a ten zlaty vyron na zacatku jsem preskocil)

jinak s tim, co pisete se da jen souhlasit, jen kde vzit a nekrast😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.