Moderátoři: smith

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 08:36

Hm tak to vypadá že situace na aukcích v ČR už opravdu překročila únosnou mez. Bohužel dle mé zkušenosti někdy nepomůže ani osobní účast na sále kdy může nastat i opačný extrém - je-li dražitel znám svým sběratelským oborem a vážným zájmem o konkrétní draženou minci, vyšroubuje se vám cena pěkně vysoko. I to je jeden z důvodů proč jsem svoji účast na aukcích v ČR silně omezil.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 08:46

já dostal od Nume tuto odpověď (výňatek):

napsal/a:

bohužel jsem byl dnes po urgenci telefonicky informován Lubošem Králem, že Váš limitní příkaz nebyl chybou pořadatele aukce zpracován a bylo mi přislíbeno, že budete v tomto smyslu s omluvou informován.

p. Král si ještě ani nenašel čas, aby se omluvil ...

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 08:53

Hm tak to vypadá že situace na aukcích v ČR už opravdu překročila únosnou mez. Bohužel dle mé zkušenosti někdy nepomůže ani osobní účast na sále kdy může nastat i opačný extrém - je-li dražitel znám svým sběratelským oborem a vážným zájmem o konkrétní draženou minci, vyšroubuje se vám cena pěkně vysoko. I to je jeden z důvodů proč jsem svoji účast na aukcích v ČR silně omezil.

I to je jeden pohled. Na druhé straně účast na aukcích nám neslouží pouze k dražbě konkrétních mincí, ale také k setkávání sběratelů a hledání kontaktů. Pokud již nějaké člověk získá, pak nemusí být na aukčním materiálu závislý a může ražby do své sbírky získávat i z jiných zdrojů. Je to stejné jako v podnikání, kdy musím být viděn. Tedy i zde je důležitý určitý druh reklamy.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 10:01

krokodill: Chapu Vas zklamani, ale tohle se opravdu muze stat - nekdy udelam chybu v limitu i sam, prestoze to po sobe kontroluji. A uvazte, ze na pobocce prepisuji do pocitace i nekolik set pisemnych limitu, a to pod velkym casovym tlakem. Nehledal bych v tom tedy nic nekaleho, zejmena u pobocky Hradec, se kterou mam osobne vynikajici zkusenosti.

Obecne by se mnoha problemum zabranilo, kdyby bylo mozno limitovat on-line a limity by tak byly zcela skryte pro ostatni. Dobre udelany software by napr. neumoznil "vysroubovani" limitu smerem nahoru. Ale asi tomu nejake duvody brani. Nebo on-line limity nekde jiz funguji ? (v cizine ?)

numismat@seznam.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 10:20

Mně nejlépe vyhovuje dražba online (systém Coretech - pro dražitele na sále neznámý dražitel s neznámou výší svého limitu), bohužel i u velkých aukčních domů v ČR neznámá věc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 10:40

Mně nejlépe vyhovuje dražba online (systém Coretech - pro dražitele na sále neznámý dražitel s neznámou výší svého limitu), bohužel i u velkých aukčních domů v ČR neznámá věc.

Možností je více. Mě nejvíce vyhovuje, pokud to jde, dražení přes telefon, formou, že dávám instrukce obchodníkovi, který je na aukci přítomný. Má to několik nepopiratelných výhod. Daný člověk si minci prohlédne, tedy znám její zachovalost do nejmenších detailů. Z tohoto důvodu mohu určit odpovídající limit a jak je známo, o ceně rozhoduje hlavně zachovalost. Mohu svoji strategii měnit podle nálady v sále, protože přesně vím, kdo danou minci draží a můj názor je do poslední chvíle utajen. Mince je přivezena do ČR za výhodnějších finančních podmínek.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 10:46

numismat napsal/a:

krokodill: Chapu Vas zklamani, ale tohle se opravdu muze stat ...

Ale stávat by se to nemělo. Já v práci denodenně pracuji s číslama a také si nemohu dovolit udělat sebemenší chybičku. A pak, píšeš, tohle se může stát. To jo,ale také se to může stát z jiného důvodu. Jak píšu, třeba to byla opravdu chyba (která by se stávat neměla) a nebo to bylo jinak??? Prostě a jednoduše, trochu mi to zaskřípalo s důvěrou...

nume

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2013

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 10:46

LukeH2O: Můžete mě prosím informovat, zda již byly vyřízeny Vaše limity podané přes Nume?

Petr1596: O hrubé nespokojenosti jsem se dozvěděl až z Vašeho příspěvku. Katalog hradecké aukce jsme vystavili v den dodání podkladů a pokud vím bez jakýchkoliv připomínek. Limity odcházely bez jediné technické poruchy. Tím byla spolupráce z naší strany naplněna. Naši zaměstnanci, vyjma mě, když jsem potvrdil příjem podkladů, s nikým z Hradce nijak nekomunikovali. Tak nevím, z čeho pramení Vaše rozladěnost. Mohlo přijít méně limitů, než si pobočka představovala, to však není důvod k hrubé nespokojenosti a už vůbec z toho neplynou problémy způsobené zaměstnanci. Služba je nová a uživatelé jsou logicky opatrní. Kolik lidí přijelo na základě propagace na Nume přímo do Hradce, nikdo nezjistí. I kdyby se jednalo o jednotlivce, je to podle mě úspěch. Příště, budou-li spokojení, přijedou zase nebo pošlou limit. Věřím, že vzhledem k charakteru fóra byla ve Vašem příspěvku neúmyslná míra exprese, ale přesto to zamrzí.

Za Nume, Tomáš Smělý

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 11:12

Kucera, Evropa1: slo mi zejmena o korespondencni casti aukci a nalezeni systemu, ktery by vyloucil jakoukoliv manipulaci s limity (tj. jejich prepisovani nebo i nekale zasahy pomoci pridani fiktivnich limitu).

numismat@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 11:27

krokodill: Vsichni obcas chybicku udelame...
Taky se mi stalo, ze jsem polozku limitovanou 200 vydrazil za 1200 chybou poradatele - samozrejme jsem ji reklamoval a poslal zpet (a v dalsi aukci koupil za 200). Ale chyby tohoto typu chapu - dokonce i ztratu celeho limitniho listku chapu - i to se mi uz stalo.
Vic mi vadi treba podvody s fiktivnimi limity apod.

numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.