Moderátoři: smith

LukeH2O

Uživatel

Zaregistrován:
30. 5. 2009

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 10:51

krokodill: To sice ne, ale když je konečná cena nižší než můj limit, tak by to správně mělo být mé. Uvidíme.

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 11:27

Vztah Nume, verzus pobočky ČNS je naprosto stejný jako vztah Sixbid a zahraniční aukční firmy. Mohu například limitovat položky v aukci firmy Rauch přes stránky Sixbid.com, kde oni hrají pouze zprostředkovatele.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 12:06

Ano chce to klid. Podle nume.cz jsem něco vydražil jak v Praze tak i v Hradci Králové no a teď jen čekám s rukama v klíně :-)

má reakce byla na základě toho, že mi několik lidí odsud napsalo na mail, že také limitovali přes Nume a mince už dávno mají, jeden kolega psal, že mu přišli hned 18.9., tak proto ta netrpělivost😉

LukeH2O

Uživatel

Zaregistrován:
30. 5. 2009

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 12:12

Aha, tak to je potom něco jiného. No tak snad to dojde.

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 16:19

Jenže to by mě nemělo zajímat. Já jsem limitoval na Nume.cz, tak jsem uzavřel smlouvu s nimi, nikoliv s pobočkou. Pokud to poslali pobočce, mají mít potvrzení, že pobočka limity dostala, pohlídat si výsledky a v případě výhry limitenta ho kontaktovat, chtít po něm platbu a zaslat minci. Pokud to pouze přepošlou pobočce a dál se o nic nestarají, tak je Nume.cz totálně na h.vno a pak nechápu, proč se do toho s.rou... sorry za sprostá slova, ale docela mě vytáčí, pokud jsem limitoval u nich, proč bych se měl obracet na pobočku a řešit to s ní...

Je to zbytečnej mezičlánek, asi tak. Tím ještě může zbytečně dojít k nějakému informačnímu šumu.👿 👿

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 20:06

Tak jsem volal se dověděl, že všechny naše limity byly dnes z Hradce Králové odeslány. Do konce týdne je výherci budou mít.

Jinak na výboru má proběhnout hlasování o ukončení spolupráce s Nume.cz.
S jejich fungováním jsme hrubě nespokojeni a jejich zaměstnanci nám způsobili nemalé problémy.

krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 20:52

Máš u mě pivínko 😉 😃

nume

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2013

Vytvořeno:
1. 10. 2013, 22:41

Nechci narušit neformální obsah tohoto fóra, přesto však považuji za vhodné za Nume odpovědět na dotazy a reagovat na některé nepřesnosti.

Vztah mezi pořadatelem sálové aukce a Nume je opravdu shodný jako vztah mezi Sixbidem a např. firmou Rauch. Na základě dohody s pořadatelem aukce zajišťujeme na Nume propagaci aukce a prostřednictvím elektronického katalogu vystaveného na Nume sbíráme limitní příkazy od uživatelů. Limity odcházejí ze serveru Nume přímo pořadateli aukce e-mailem a ten s nimi pracuje stejně jako s limity doručenými poštou či e-mailem přímo od limitenta. Co se týká vstupu do dražby, limitent neuzavírá právní vztah s Nume, ale s pořadatelem aukce, v jehož aukci je limitováno. Vydražený materiál účtuje a rozesílá pořadatel aukce.

Pro uživatele, kteří si katalog aukce prohlíží na Nume, je pohodlné poslat limity z Nume, ostatní tuto možnost využívat nebudou a využijí jinou cestu. Způsob, jak pořadatel aukce s limity nakládá, Nume neovlivní, je ale pravděpodobné, že se ke všem limitům, bez ohledu na způsob doručení, ve vlastním zájmu chová stejně. Všem pořadatelům aukcí poskytuje Nume limitovací službu zdarma. Zásadní rozšíření služby připravujeme pro listopadovou 70. aukci Dukátu (Ivan Chládek, Brno), ve které bude možno přes Nume dražit po internetu v živé (live) aukci v reálném čase.

Limitování v aukcích ČNS je umožněno všem uživatelům Nume, kteří v registraci uvedou, že jsou členové ČNS. Kontrola, stejně jako u písemných limitů a e-mailových limitů je na pořadateli aukce.

Pokud dojde při zpracováni limitu podaného přes Nume k chybě či nedorozumění, je přirozené, že se uživatelé obracejí na Nume. Obě výše uvedené reklamace jsme obratem předali k vyřízení pořadatelům aukcí a limitenty o tom informovali. Bohužel nemůžeme vyřízení reklamací či korespondence mezi limitentem a pořadatelem aukce urychlit. V obou případech nám bylo přislíbeno rychlé vyřízení. V prvním případě pořadatel aukce limitní příkaz omylem nezpracoval, v druhém je materiál na cestě.

za Nume, Tomáš Smělý

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 08:05

jo jo, tak jsem ostrouhal a mince nevydražil😞

krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

Vytvořeno:
2. 10. 2013, 08:11

Máš u mě pivínko 😉 😃

Tak nemáš....

Večer jsem obdržel tento mail:

napsal/a:
Dobrý večer. Obdržel jsem Váš dotaz na limit v aukci ČNS v Hradci Králové. Zpětnou kontrolou jsem zjistil, že Váš limit byl bohužel mojí chybou překlepem zapsán ve výši 750,-, nikoliv 1750,- Kč a tedy byl překonán dalšími příhozy. Za vzniklou situaci se Vám omlouvám. Napravit se to už nedá, neboť vydražitel byl ze sálu. Ještě jednou se omlouvám.

Fakt jsem se neudržel a tady je moje zpětná reakce:

napsal/a:
Dobrý den,
ač jsem z Hradecké pobočky, nemohu se zbavit divného pocitu z malého podvodu. Nebo by Vám přišlo normální, kdybych dražil dům za milion sedmsetpadesát tisíc a prodal za sedmsetpadesát tisíc, jen proto, že jsem si nevšiml jedničky na začátku? Samozřejmě, nemohu nic dokázat, ale ztratili jste moji důvěru. Vaše vysvětlení i moji reakci uveřejňuji na fórum Sběratel.cz, aby si i ostatní lidé mohli udělat obrázek o tom, jak se dá limitovat (či manipulovat?)...
S pozdravem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.