Moderátoři: smith

nerva81

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2007

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 12:25

#3901 - 24. 9. 2013, 12:25
zkusenosti s timto osobni nemam a nesleduji (ale par lidi se mi nezavisle v poslednich 2-3 letech skutecne sverilo s informacemi, ktere mne zcela klidnym neponechaly a asi do jiste miry stoji za moji skepsi vuci aukcim obecne). na "obranu" CNS musim rict, ze se to netykalo vyhradne aukci konanych pod jeji zastitou. presto vsechno bych chtel pripadne "zalobce" mozna varovat trochu i v rozporu s tim, jak se chovam casto ja (uznavam, ze hloupe). nekdy mi to neda a "hasim, co mne nepali", clovek nekdy dostane zachvat spravedliveho rozhorceni... a dostane pres drzku. POKUD se nekdo neceho takoveho dopousti, je - a to mi verte, vim to z jinych, ale dost podobnych zkusenosti - velmi dobre pripraven i na pripadne pravni kroky vuci nemu. dopadne to tak, ze dotycny vyklouzne cisty jako slovo bozi a na vas zustanou vsechny ty... spina. nakonec vas jeste poplivou i ti, jichz ste se chteli zastat. rezignovany postoj Evropy1 proto plne chapu a kazdemu bych sam za sebe doporucil stejny postoj (byt sam bych se jim asi uplne neridil). rozumne reseni - mam-li duvodne podezreni, ze neco neni jak ma byt, tak to necham svemu osudu a proste to nepouzivam (kdyby to bylo tak jednoduche napr. i v praci, bylo by to super). nerikam, ze ja osobne bych se zde vyslovenou radou umel ridit, patrim do te kategorie blbcu, kterym v nekterych situaci jeden neuspech k odrazeni nestaci. poucen ale jsem, delam to s vedomim casto velmi nepriznivych nasledkum.

Souhlasim, cim vice lidi bude bojkotovat podobne aukce tim lepe... Poskozuje to jen a pouze aukcni sin resp. pobocku CNS... V pripade CNS to muze znamenat poskozeni vsech poradatelu aukci po republice (Tabor, Hradec, Brno, Jihlavu,...).

Dalsi veci je, ze sem chodi cela rada lidi, kteri by mohli poskytnout nejake vysvetelni primo ze zdroje, ale radeji delaji "mrtve brouky". 😉.

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 12:51

#3902 - 24. 9. 2013, 12:51
To Kučera. Představte si, že budou lidé bydlet v jednom, větším městě a budou zainteresovaní na dražbě mincí. Pak jeden pošle fiktivní limit. Cena nedosáhne požadované ceny. On si minci nenechá poslat poštou, nebude platit přes svůj účet a dohodne se s majitelem, že si položku přijde osobně vyzvednout a zaplatit. Když přijde, mince mu bude vydaná a on, jako limitář ji bude reklamovat. Reklamace bude vzata jako opodstatněná a firma obchod zruší. Vše proběhne pouze papírově podle předem dohodnutého zcénáře během pár minut.

Teoreticky to možné je, to nepopírám. Přesto musí minci nejdříve zaplatit i s přirážkou a teprve poté mu bude vydána a může ji reklamovat. Na vše samozřejmě musí být vystaveny doklady. Současně by musela být i připravená domluva s člověkem pobočky který vyřizuje reklamace aby tato "reklamace" byla úspěšná. Z toho je tedy potom jasné že na podvodu by se podílel i pořadatel aukce.
Pokud to opravdu chodí tak jak jste nyní popsal tak jsem takovými lidmi silně zhnusen.

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 13:05

#3903 - 24. 9. 2013, 13:05
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 13:08

#3904 - 24. 9. 2013, 13:08
Teoreticky to možné je, to nepopírám. Přesto musí minci nejdříve zaplatit i s přirážkou a teprve poté mu bude vydána a může ji reklamovat. Na vše samozřejmě musí být vystaveny doklady. Současně by musela být i připravená domluva s člověkem pobočky který vyřizuje reklamace aby tato "reklamace" byla úspěšná. Z toho je tedy potom jasné že na podvodu by se podílel i pořadatel aukce. Pokud to opravdu chodí tak jak jste nyní popsal tak jsem takovými lidmi silně zhnusen.

Pane kolego není podstatné jaké scénáře se dodržují a podle jakých pravidel se tyto věci dějí. Podstatné ale je, jak si odpovíte na otázky, jestli fungují v některých našich, i zahraničních aukčních firmách podvodná jednání. Tedy fungují fiktivní limity, které mají za úkol držet ceny na vysokých hladinách? Dělají se podvody s Vašimi limity, kdy vydražíte minci za Váší maximální poptávku, i když by při férové dražbě mince vytvořila nižší cenu? atd.

Na druhé straně si musíme uvědomit, že se zde bavíme pouze o určité části firem a skutečnost není tak zdrcující, protože existují i slušné firmy, které dbají na svojí dobrou pověst. S tímto zjištěním se ale můžeme potkat v jakékoli lidské činnosti.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 13:20

#3905 - 24. 9. 2013, 13:20

Víte člověk jako já se přece jen brání věřit těmto a podobným špinavostem zejména proto že sám provozuji obchodní činnost která mne živí, a provozování podobných praktik by byl můj rychlý konec.

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 13:26

#3906 - 24. 9. 2013, 13:26

Hezky se to tady rozproudilo, tak ještě čekám na nějaké info od čerstvé krve z Prahy pana Dráčka, kterému se dělá tady špatně, jak to tam snáší....

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 13:37

#3907 - 24. 9. 2013, 13:37
Víte člověk jako já se přece jen brání věřit těmto a podobným špinavostem zejména proto že sám provozuji obchodní činnost která mne živí, a provozování podobných praktik by byl můj rychlý konec.

Škoda, že se již neúčastníte aukcí. Myslím, že na toto téma bychom si mohli popovídat. Pak by záleželo pouze na Vás, jak by pro Vás byly některé informace relevantní.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 15:47

#3908 - 24. 9. 2013, 15:47

Evropa1 má pravdu. S limitmi v salovej aukcii je to podobné ako s prihadzovanim na svoje aukcie na aukro, nedá sa s tým nič robiť.🙄

blasko.juraj.ml@gmail.com

krokodill

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2008

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 15:53

#3909 - 24. 9. 2013, 15:53
Pánové, když už jsme u těch aukcí, nevíte někdo, za kolik šly v H.K. položky 285, 286, 287, 288? Díky... 😉

Teda, to je fofr 😲 Včera jsem tady hodil jeden dotaz který totálně zapadl, protože se tu od té doby zaplnily celé dva listy... 😁

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno: 24. 9. 2013, 16:43

#3910 - 24. 9. 2013, 16:43
Evropa1 má pravdu. S limitmi v salovej aukcii je to podobné ako s prihadzovanim na svoje aukcie na aukro, nedá sa s tým nič robiť.🙄

Trefně napsané, i když musím znovu podotknout, že to neplatí ve všeobecné rovině.
Jsou aukce, na které můžete poslat limit 100 €, na sále udělá daná položka 10 € a dražitel ji za tuto cenu dostane. Prostě jim záleží na jejich jméně. Jsou ale i opačné případy, které jsou podobné těm ze života, kdy člověk, který to nemá za potřebí je schopen okrást největšího chudáka o poslední dvě koruny.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.