Moderátoři: smith

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 14:45

#3821 - 22. 9. 2013, 14:45

Nechápu v čem tady vidíte problém. Každý nový člen ČNS má nárok na zasílání členských informací mezi které patří i aukční katalogy. Po přijetí za člena ČNS zašle ústředí informaci o novém členu a jeho sběratelském oboru (který uvedl v kmenovém listu) všem pobočkám které pořádají členské aukce. Každý se po prvním obdržení aukčního katalogu může svobodně rozhodnout zda si katalog ponechá (a bude ho muset zaplatit) a nebo ho vrátí zpět pobočce (a další mu již nebude zasílán). Tato informace je uvedena v katalozích, stačí si to jen přečíst. Pokud mám zájem katalog odebírat ale je omylem zasílán na jinou adresu, tak v každém katalogu je uvedeno kontaktní spojení na pobočku kam stačí napsat příp.zavolat a uvést vše na správnou míru.

jv64

Moderátor

Zaregistrován:
15. 5. 2009

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 14:49

#3822 - 22. 9. 2013, 14:49
Me to prijde jako zasilani nevyzadaneho zbozi, coz se prilis neshoduje s platnymi zakony🙂 Pokud tedy neni v stanovach CNS explicitne napsano, ze clenstvim se clovek zavazuje k odberu vsech katalogu pobocky. O duvod vic, proc tam nelezt..,

Zkouším si představit tuto sekci, kdyby zde najednou přestali diskutovat všichni, kteří "tam vlezli".
Nebo kdybychom zde na prostest proti zasílání nevyžádaných katalogů přestali citovat všechnu literaturu, kterou ČNS az dobu své exisetnce vydala 😉 .

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 15:23

#3823 - 22. 9. 2013, 15:23

muj osobni nazor je, ze na prihlasce by mela byt kolonka ve smyslu: mam zajem o zasilani PLACENYCH katalogu z techto pobocek: x, y, z nebo vsechny. a kolonka: v zadnem pripade mi nezasilejte nevyzadane materialy.

ja napr. v aukcich CNS nedrazim. nemam na to nervy, bunky a cas, katalog si radeji prohlidnu na webu, kdyz uz. za celou dobu jsem o drazeni poprosil dva lidi (oba zde z fora) a z toho pouze 1x jsem slavil uspech. muj nazor zmenila moznost drazeni na NUME.cz, ovsem uspech opet za celou dobu 1x.

odebiram a platim hradecky katalog a to proto, ze je spojen se SZHK, ktery povazuji za pomerne kvalitni numismaticke periodikum (byt se mi spojeni s katalogem nelibi)

posta, ktera je zaslana timto zpusobem je nevyzadana a neni moji povinnosti to nosit zpatky na postu nebo to platit. pobocky / ustredi by se melo nad systemem a jeho optimalizaci pri zasilani techto katalogu nejak zamyslet. Pokud vim, souhlas jsem nikomu k vyuzivani me adresy k zasilani techto katalogu nedal.

a co je nejlepsi. uz 3 roky mi katalogy chodi, ale numismaticke listy stale musim urgovat alespon na 3x. posledni cislo ani nemam :/ - nemel jsem cas to zase resit. asi si ho objednam v muzeu. s ohledem na ucty za telefon to vyjde levneji.

chapu, ze se vsim jsou spojeny problemy. chapu, ze casto to delaji lide bez naroku na honorar. ze to nejsou zli a spatni lide. na strane druhe ale vim, ze nektere problemy jsou proste zivene umele a jen neni ochota je resit - byt uprava seznamu "nekolika set jmen v excelu" je zalezitosti schopnosti prace v excelu a ochotou udrzovat jej v aktualnim stavu.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 15:41

#3824 - 22. 9. 2013, 15:41

Souhlasím s názory, že v případě katalogů ČNS bohatě stačí pokud si je prohlédneme pouze na webu, protože ve své podstatě nesplňují poptávku sběratelů na ně. Tedy neslouží nám jako určitý dokladový materiál, ke kterému bychom se měli vracet. Je to způsobeno hlavně nedostatkem materiálu, špatnými fotografiemi mincí, nesouladem mezi konečnými cenami a deklarovanou zachovalostí, která je v převážně případů podstatně nadhodnocena.
Pak ve svých knihovnách máme převážně zahraniční katalogy, které splňují mnoho z toho, co nám zde chybí. Tedy jsou napěchovány kvalitním materiálem, který je vcelku dobře nafocený a ke konečným cenám se můžeme vracet, jako k určitým férovým pohledům.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 15:50

#3825 - 22. 9. 2013, 15:50

ktore su asi naj aukcie firmy na mince, kde sa oplati aukcne katalogy drzat aj niekolko rokov, ze nejdu po prelistovani tak do zberu papiera???

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 16:01

#3826 - 22. 9. 2013, 16:01
Souhlasím s názory, že v případě katalogů ČNS bohatě stačí pokud si je prohlédneme pouze na webu, protože ve své podstatě nesplňují poptávku sběratelů na ně. Tedy neslouží nám jako určitý dokladový materiál, ke kterému bychom se měli vracet. Je to způsobeno hlavně nedostatkem materiálu, špatnými fotografiemi mincí, nesouladem mezi konečnými cenami a deklarovanou zachovalostí, která je v převážně případů podstatně nadhodnocena. Pak ve svých knihovnách máme převážně zahraniční katalogy, které splňují mnoho z toho, co nám zde chybí. Tedy jsou napěchovány kvalitním materiálem, který je vcelku dobře nafocený a ke konečným cenám se můžeme vracet, jako k určitým férovým pohledům.

oliver napsal/a:

muj osobni nazor je, ze na prihlasce by mela byt kolonka ve smyslu: mam zajem o zasilani PLACENYCH katalogu z techto pobocek: x, y, z nebo vsechny. a kolonka: v zadnem pripade mi nezasilejte nevyzadane materialy.

To vypadá logicky ale třeba nový člen ještě nemá představu o aukcích jednotlivých poboček, jejich úrovni a obsahovém zaměření. První vrácení katalogů které mne neoslovily se dá "přežít".

Mě to třeba nestačí, z webu katalogy postupně zmizí a v případě potřeby již není poté možné požadovanou informaci dohledat. Dalším důvodem proč preferuji "papírové katalogy" je to že jsou v nich občas podrobnější články s informacemi o dražených položkách které na webové verzi katalogu uvedené nejsou (třeba u ČNS Praha).

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 16:18

#3827 - 22. 9. 2013, 16:18
oliver napsal/a: muj osobni nazor je, ze na prihlasce by mela byt kolonka ve smyslu: mam zajem o zasilani PLACENYCH katalogu z techto pobocek: x, y, z nebo vsechny. a kolonka: v zadnem pripade mi nezasilejte nevyzadane materialy. ...

pokud je zde tento nazor jako vetsinovy (ve vedeni CNS), pak je treba situaci resit "promoakci" bez narokovani si zaslani nevyzadaneho katalogu zpet. je naprosto neregulerni (byt se jedna o par korun a par minut) vmanipulovavat noveho clena do situace kdy "musi" katalog vratit, kdyz ho nechce.

tudiz, sesmoleni uvitaciho dopisu (pozn. viz dole):
= 5 minut casu
zaslani jednoho promocisla:
= par korun prodelecne (navic lze zaslat jako vzor stary zbytecny katalog)

versus

plosne zasilani katalogu:
= delegace neprijemnosti na kazdeho noveho clena za placeni postovneho a zbytecna cesta na postu
= nesrovnatelne drazsi alternativa oproti te prvni

text uvitaciho dopisu ve smyslu:
Vazeny novacku,
vitame te v radach CNS, jsme strasne radi a nadseni... blablabla. Zasilame ti ZDARMA jako ukazku katalogy jednotlivych aukci, ktere CNS a jeji pobocky poradaji (resp. jeste lepe: zasilame ti zbyle a nam nepotrebne stare aukcni katalogy jako ukazku toho, co si muzes objednat). Pokud te tato moznost zaujala, nize je prehled kontaktnich udaju, kde si muzes jednotlive katalogy predplatit. Vyse predplatneho za letosni (nebo lonsky, pokud nekdo nevi co bude) je rovnez uvedena nize. Velmi nam zalezi na nasi serioznosti a proto te do niceho netlacime ani nevmanipulovavame. Pac a pusu tvoje CNS.
Jo a male PS - malem bysme zapomneli - jako clen CNS mas po predlozeni ustrizku o zaplaceni slevu v kavarne XY a muzes si jit se slevou prohlidnotu expozici XY. Dalsi slevy pro tebe chystame v brzke dobe, sleduj nas aktualizovany web!

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 16:31

#3828 - 22. 9. 2013, 16:31
ktore su asi naj aukcie firmy na mince, kde sa oplati aukcne katalogy drzat aj niekolko rokov, ze nejdu po prelistovani tak do zberu papiera???

Samozřejmě to záleží na tom, co kdo sbírá a v katalozích kterých firem se draží například relevantní soubory mincí, nebo i celé sbírky.

V mém případě stojí za to si schovávat některé katalogy firem Rauch, Dorotheum, Künker.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 16:38

#3829 - 22. 9. 2013, 16:38

to Oliver - to by byl samozřejmě ideál, ale vzhledem k počtu poboček které pořádají aukce jsem realista a osobně mi těch pár vrácených katalogů nijak nevadilo.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno: 22. 9. 2013, 16:44

#3830 - 22. 9. 2013, 16:44

Asi ano, ona bude totiz spatna celkova koncepce. Uprimne vlastne nemam ani predstavu, to se priznam. Fakt ale take je, ze pro predstavu staci tech katalogu par a nebo jednou za cas umistit nejake vzorove PDF katalogu na web a novym clenum zaslat CD / flashdisk (reklamni) nebo odkaz. Naklady opet velmi rapidne klesnou. Pokud je to pro starsi cleny problem, jiste najsou i mlade ochotne pomocniky (btw. pokud vim, tak mladych a schopnych tam je dost).

Je treba si uvedomit, ze clenska zakladna se omlazuje a co bylo pred 5-10 lety akceptovatelne ci obecne bezne a v norme, je v dnesni dobe jiz velmi zastarale.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.