Moderátoři: smith
Toto se i z praktickeho hlediska zda jako nejschudnejsi - tedy ze pri razbe se mezi kolky dostaly dva k sobe "slepene" strizky...spise nez prilozeni nerazeneho strizku na jiz vyrazenou minci...
potřeboval bych radu/kontakt - od členů nebo spíš vedení čns v hradci králové, kladně, případně brně či jiných poboček ....
dnes se ke mně dostal aukční katalog pobočky HK a Kladna - obojí zasláno na adresu do SR - byť korespondenční je v ČR. o tyto katalogy jsem sice nežádal, ale koukám, že bych o něco i měl zájem.
nicméně, tím, že jsou poslané na SR místo ČR minimálně u HK ztrácím možnost dražby (ta je zítra a dnes to do 15hod nestihnu kvalitně projít a zaslat limit) a také nevím, zda bych neměl uhradit poplatek za katalog (ani při jednom v té formě, jak se ke mě dostal není poštovní poukázka - je to ok?).
tudíž - buď bych byl rád, kdybych katalog neobdržel (resp. nemusel platit, páč jej nemůžu využít tím, že byl zaslán do SR), nebo bych poprosil o změnu adresy pro doručení na adresu v ČR.
budu rád za pomoc. díky
pro Voloda 16:
Taky jsem byl naštvaný, že mi automaticky chodí katalogy. Všechny jsem vracel a s některými jsem musel na poštu, protože se do pošt. schránky nevešly. Prostě je to v pravidlech ČNS. Na druhou stranu mi vloni nepřišel časopis vč. lístku na Sběratele, tak jsem požádal o zaslání časopisu a nepřišel ani ten (zaslání mi bylo navrhnuto a já souhlasil). Takže kdyby člověk nevěděl, co dá za práci tento katalog udělat, zabalit, odeslat a měl na to žaludek, tak si je mohu nechat, protože přišly obyčejnou poštou a je možné, že některé nedošly.
Odebírání katalogů je samozřejmě bráno na dobrovolnosti. Pokud ho člen odebírá, pak by ho měl platit. Pokud je novému členovi poslán fornou nevyžádané zásilky, pak by ho měl kolegiálně vrátit a tím dát najevo, že o něj nemá zájem. Myslím, že mu tím nevzniknou žádné neřešitelné problémy.
V otázce členství, nebo nečlenství, v ČNS bych tak příkrý nebyl, i když k její činnosti mohu mít mnohé výhrady a někdy jí beru jako nutné zlo. Na druhé straně jsem se na jejích aukcích a schůzkách seznámil s tolika lidmi, které bych jinak nepoznal a nemohl bych z těchto kontaktů těžit. Například některé sběratele můžeme potkat pouze na aukcích ČNS. Občas si lze vydražit i něco pěkného do sbírky a to i věci v zajímavé podobě. Pokud srovnávám posuzování zachovalosti, která je v naších aukcích všeobecně katastrofální, pak si v pražské aukci ČNS, narozdíl například od Aurey, občas něco vyberu.
Závěrem tedy žádné ódy na ČNS nepěji, ale členství mě některé výhody také dává.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.