Moderátoři: smith
Krásné dobové falsum...
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Ale do cela zajímavá položka(pokud nebude drahá...).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dracku, ty to budes urcite vedet... znas duvod, proc je velka vetsina tech tolaru takovym zvlastnim zpusobem poskrabana?
Robbie napsal/a:
No... včera jsem byl zrovna v Maďarsku...🙂 teda ta jejich restaurace Paprika Csárda mi dala pěkně zabrat... to co tam připravovali za jídla, jsem u nás fakt ještě neviděl. Bylo to jídlo s názvem "pro hladové vlky"😃 - Tři druhy masa na tři různé způsoby - vepřový přírodní steak s vajíčkem, dále řízek plněný husími játry a k tomu ještě řízek obalený v Cornflacích, všechno ještě s hranolkama na jedno talíří... prostě mazec, ještě teďka jsem najedený.
Jinak přepočty z forintů jsou velmi jednoduché🙂 28.000,- FT je prostě 2.800,- Kč.. stejné ceny, akorát bez jedné nuly...
Kdo má rád madarskú kuchyňu tak tam si môže prísť na svoje,mňam.😃
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
To je justování... zkoumala se tak pravost stříbrné mince. Není to jen na tolarech, ale i na např. na dvacetikrejcarech a podobných větších nominálech...
robert.kurucz@email.cz
a ju, to zni rozume... ale rika se tomu taky justovani? protoze ja myslel, ze se justuji strizky v mincovne kuli spravne vaze...
divny je, ze sem videl uplne "nadherne" poskrabane mince... kdyby to zkouselo vic lidi, nebude to tak rovnobezne, ale co ja videl, to bylo jak udelany hrabickama... jedna ryha vedle druhy, uplne rovnobezne...
Co tak sleduju na aukcích, tak si myslím, že se už justování pojalo jako obecný termín pro rovnoměrné poškrábání mince... osobně mám za to, že na tohle škrábání používali obchodníci nějaký speciální nástroj, stejně jako dneska třeba UV zářivky na bankovky. ...Někdy je mince poškrábaná vícekrát v různých směrech, někdy jen jednou, tedy je jasné, že to někdo dělal úmyslně. Každopádně všechno justování je na mincích, které se používaly hlavně při obchodním styku, ať už dvacetníky, nebo tolary, takže tam jiný smysl, než testování ryzosti asi vylučuju... nevím jak ostatní, já se na to koukám takhle🙂
robert.kurucz@email.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.