Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

#1731 19. 5. 2010, 19:40

Numizmat mate naprostou pravdu, ale asi v Kromerizi nemají statistika, ktery by jim ty jejich podvody nejak zlegalizoval aby to nebylo tak okaté.

jak si chcete spocitat o kolik jste zaplatil vic? to preci nejde ne? kdybych na ne mel tel.kontakt uz jsem jim tam zavolal. pochybuju ze o jednotlive polozky ktere jsem limitoval byl takovy zajem!!! člověk si myslí, že ČNS = nějaká záruka serioznosti, ale čím dál víc si myslím, že je to prohnilé od hlavy k patě. Minimálně regiony, s Prahou jsem byl spokojený a problém tam žádný nebyl!!!

Jj je to přesně stejný podvod, jako když si prodejce na aukru navyšuje cenu :-(

Pěkně mě to zhnusilo radost z vyhraných mincí a teď jen čekám co mi přijde.

a ze Šumperka ještě stále nic nepřišlo, tak snad se do Vánoc dočkám..

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#1732 19. 5. 2010, 19:49

Dokázat něco takového se nedá, dá se udělat jediná věc - už se nikdy aukce takové pobočky neúčastnit..

Jinak taky už mě to napadlo, co kdyby, dumal jsem, že to nejspíš nemají pod dohledem notáře a i kdyby, tak 100% záruka není nikdy, ale pak jsem si řekl, že nikdo nebude tak hloupý, aby upravoval ceny až na limity i tam, kde bude velká rezerva, protože by tam už nikdo nenakupoval. Vypadá to, že je.

Profilový obrázek
khhhh

Uživatel

Zaregistrován:
8. 12. 2009

#1733 19. 5. 2010, 20:10

Vlado: Rozdíly u tečkované verze bych přisuzoval spíše razidlům a velkému počtu ražených kusů podobně jako varianty letopočtu u koruny 1946. Z obrázku mám pocit, že tam nejsou 2 úplně stejné.

"Původní" 2 varianty M.R by měly být na obrázku.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#1734 19. 5. 2010, 20:15

Trutnovak: Urcite si nejakou analyzu udelam jen pro svoji potrebu, pokud budu mit cas. Napr. u levnych stribrnych minci, ktere jsem hlavne nakupoval, si porovnam gramovou cenu stribra u obou pobocek a rozdil krat hmotnost bude velmi dobry odhad castky, o kterou mi byla navysena cena. Nebo jeste jednoduseji:
Pokud u jedne pobocky je prumerna dosazena cena rekneme 90 procent mych limitu a u druhe je vysroubovan na 100 procent, pak tedy 10 procent celkove sumy je ta castka, o kterou me neopravnene obrali. (Predpokladam srovnatelny material a srovnatelne limity a srovnatelny zajem ostatnich drazitelu, ale to lze v tomto pripade akceptovat.)
Jsem puvodne matematik a statistik, takze vim, ze vysledky budou velmi blizke pravde. Pro zajimavost sem napisu zavery, az to spocitam.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#1735 19. 5. 2010, 20:26
To xstancl1: takové limity nepomůžou - měly by se zaokrouhlovat podle platných příhozů směrem dolů. Ale jinak KM snad neměla korespondenčku, ne ? - to by totiž znamenalo, že jsi nevydražil asi nejspíš skoro nic a někdo to za tvé limity mohl vzít na sále ;-)

Tak to jsem již nevěděl, ale jak říkám, já jsem zatím problémy neměl...

Nemá někdo nějaký jiný nápad na ochranu...

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#1736 19. 5. 2010, 20:41

vassilij, xstancl: Melo by se zaokrouhlovat na platne prihozy, ale casto se tak nedeje. Nekdy se spletu a napisu treba 450 - a na teto castce se opravdu vydrazi (melo by za 440). Take v aukcnich vysledcich najdete castky 270 apod. Striktne dodrzuje prihozy snad jen prazska pobocka (a limity spravne nejprve zaokrouhli dolu), jinde se s prihozy vice ci mene čachruje (ale to mi az zas tolik nevadi).

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#1737 19. 5. 2010, 20:46

To už mi paní Chládková nevysvětlovala... 🙂 Ale děkuji za upřesnění!!!
No uvidím 60 dukát, nedostanu se na něj, tak jsem si dal limit a čekám jak dopadne...

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
Vlado66

Uživatel

Zaregistrován:
9. 1. 2009

#1738 19. 5. 2010, 21:03
Vlado: Rozdíly u tečkované verze bych přisuzoval spíše razidlům a velkému počtu ražených kusů podobně jako varianty letopočtu u koruny 1946. Z obrázku mám pocit, že tam nejsou 2 úplně stejné. "Původní" 2 varianty M.R by měly být na obrázku. Obrázky: ...

Vdaka za fotky,mne sa vidi ze tie 2 nad sebou su rovnake len ta horna je trochu pootocena ako som ich scanoval.Ta 3 podla mna pasuje na tu variantu ktoru si tu dal .😉

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#1739 19. 5. 2010, 22:23

U Dukátu jsem dal omylem cenu mimo příhoz a snížili mi to na nejblížší příhoz dolů - protože to vydražil někdo jiný za tu částku (limitent, který jim to poslal dřív).

Profilový obrázek
rst

Uživatel

Zaregistrován:
19. 5. 2010

#1740 20. 5. 2010, 10:20
vassilij, xstancl: Melo by se zaokrouhlovat na platne prihozy, ale casto se tak nedeje. Nekdy se spletu a napisu treba 450 - a na teto castce se opravdu vydrazi (melo by za 440). Take v aukcnich vysledcich najdete castky 270 apod. Striktne dodrzuje prihozy snad jen prazska pobocka (a limity spravne nejprve zaokrouhli dolu), jinde se s prihozy vice ci mene čachruje (ale to mi az zas tolik nevadi).

Taky záleží na tom, jestli to byla položka dražená na sále nebo jen korespondenčně. Pokud na sále tak se občas stane, že např. na 440 jsou 2 zájemci a na 460 nikdo, pak licitátor zkusí 450. Pokud se položka dražila pouze korespondenčně tak je to jejich blbost, upravit vyhodnocovací software (i kdyby to byl jenom Excel) tak aby automaticky zaokrouhloval dolů podle platných příhozů nemůže být velký problém. Toto jsou ovšem nepodstatné detaily, ty falešné limity jsou mnohem větší problém.
Já osobně už limity dávám minimálně, raději si na aukci zajedu osobně. Tak jsem třeba minulý víkend jel kvůli jedné minci do Olomouce.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.