Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1661 9. 5. 2010, 12:52

Aurea ma jiz za deset let existence takovou pozici ze si muze dovolit i neprijmout minci pokud by dodavatel trval na svem, nicmene i oni nekdy ujedou v popisu, namatkou napr. v urceni typu u polozky 1186 z nejblizsi aukce. Ale to se vetsinou uvede na spravnou miru pri cteni oprav pred zacatkem aukce.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1662 9. 5. 2010, 13:23
Take si myslim ze to nadhodnocovani kvality je kontraproduktivni, z dlouhodobeho hlediska jim to jenom uskodi, drazitelu bude ubyvat a zisk pro pobocku tim padem taky.

To si bohužel nemyslím, že by to až tolik ovlivnilo náš trh(snad mimo Nummus OL. tuším), je to trochu dost asi o psychologii lidí, kdy raději koupí či pošlou příkaz na minci popsanou 1/1 nebo 2/2 s tím, že bude mince o půl stupně možná horší a když jim přijde i o stupeň horší, řeknou si že nevypadá tak zle(což může být i opticky pravda) a než se tahat s reklamací, raději si ji nechají a příští aukci si už pamatují jen to, že mince není tak špatná a limitují znovu.
Pokud by ale mince byla na počátku popsána reálně skutečným stavem 2/2 nebo 3/3(který opticky může být ač to zní možná divně ještě pěkný nebo některé mince sehnat lepší z různých důvodů nelze) pak by tam příkaz neposlal nebo jen velmi nízký. Prodejce by byl nespokojen a přístě nic nedodal a menší pobočka získala méně na procentech...atd. Nemusím s tím souhlasit, ale takto to funguje 😕

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1663 9. 5. 2010, 13:34

Bral jsem to tak jak se k tomu stavim ja - kdyz se nemohu spolehnout na popis tak to musim videt osobne ale to me musi zajimat vic nez deset polozek aby mozna jedna nebo dve popisu odpovidaly, jinak tam nema cenu jezdit. Takze alespon ve mne neodpovidajicim popisem kvality jednoho zajemce urcite ztraceji, no mozna jsem se svym postojem vyjimka 😳

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#1664 9. 5. 2010, 13:35

Trutnovak napsal/a:

... chtělo by to něco jako mají v US ty certifikační společnosti na posouzení kvality ...

Fuj, jak zavřou mince do plastikových "slabs",👿
to je jako zavřít ženskou do ložnice a jen se na ni dívat skrz skleněné dveře.
Let your coin run free!
😉

Profilový obrázek
Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

#1665 9. 5. 2010, 14:18

Já pokud limituji minci ve stavu 0/0 očekávám minci ve stavu 0/0, ne minci vyleštěnou ve stavu 2/2, což se mi také stalo.

Snažím se do sbírky nezařazovat mince 1/1 a už vůbec ne horší, na stavech mi záleží a toto beru jako podraz, čas který vynaložím na reklamaci atd, mi nikdo nezaplatí, ale alespoň nepřijdu o své peníze, které jsem chtěl investovat do kvalitních mincí.

turleoverhead: mas pravdu, ale nikde není psané, že to v tom "kondomu" mít musíš, můžeš to vyndat, ale máš jistotu, že ta mince je v tom stavu ve kterém si ji koupil.

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Profilový obrázek
roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

#1666 9. 5. 2010, 14:22
Já pokud limituji minci ve stavu 0/0 očekávám minci ve stavu 0/0, ne minci vyleštěnou ve stavu 2/2, což se mi také stalo. Snažím se do sbírky nezařazovat mince 1/1 a už vůbec ne horší, na stavech mi záleží a toto beru jako podraz, čas který vynaložím na reklamaci atd, mi nikdo nezaplatí, ale alespoň nepřijdu o své peníze, které jsem chtěl investovat do kvalitních mincí. turleoverhead: mas pravdu, ale nikde není psané, že to v tom "kondomu" mít musíš, můžeš to vyndat, ale máš jistotu, že ta mince je v tom stavu ve kterém si ji koupil.

no vybrať to môžeš iba tak že dolámeš obal, ono je to totiž v ňom zatavené 🙂

Profilový obrázek
Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 12. 2009

#1667 9. 5. 2010, 17:16

roland22 já vím, mám doma 10h 1935 zalitej v tom obalu a bez poškození té krabičky to nevyndáš :-D zatím se "kochám" přes umělou hmotu... ale asi dlouho nebude trvat a rozsekám to na malé kousíčky a minci si dám do sbírky k ostatním kolečkům

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1668 10. 5. 2010, 14:48
To tenzor: katalog Dukátu už je ? Mně ještě nepřišel a na webu taky není ...

Katalog uz je na svete

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#1669 10. 5. 2010, 15:43

Kruci a zrovna nejsem doma - pokud nebude na webu do Raucha, neuvidím, co tam bude ...

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1670 10. 5. 2010, 16:06

Neco zajimaveho by se tam naslo, treba nekolik prazskych 1/4, 1 i 2D.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.