Moderátoři: smith

http://www.aukro.cz/item989017049_tolar_1729_hall_karel_vi_habsburska_mon_d9.html
napsal/a:
mince má krásnou patinu
a opravenou dírku
Ještě že to tam napsal, málem jsem si té opravy nevšiml.
😁

:mrgreen: to se tedy mohlo nechat opravit opravdu lépe 😈 holt je to nějaké samodomo co dům dal 😁

Ja nehovorím že je to korektne opravené, iba že mi príde korektné to napísať do aukcie, pretože niekto by takto zhumplovanú mincu v aukcii vychválil ako top stav a mohol by chytiť pár začiatočníkov. Takáto minca do zbierky nepatrí, je to naozaj fušerská práca, ale opakujem, slovo "korektný" som použil k jeho popisu a nie k odvedenej práci na "záchranu" mince. 😆

Také oceňuji popis vad mincí. Většina prodejců si do nebe svoje kousky vychvaluje, což mě osobně odrazuje. Naopak výpisem všech chyb se pro mě prodejce stává solidním.
napsal/a:
Vždyť je to opravené žvejkačkou nebo sklenářským kytem
To je jenom pozitivum, to se dá ještě dobře vymáčnout a kvalitně napravit😉

ambrosius: přesně tak.. koupil jsem knížku Život Řekův a Římanův (za vyvolávačku, exemplář v mnohem horším stavu předtím koupil za víc někdo jiný - jak jsem rád, že mě přehodil🙂 ) a stav je špičkový, přesto prodávající uvedla, že kniha má zažloutlé listy - což se při stáří přes 130 let dá čekat jako samozřejmost🙂 A také rychlost zaslání a kvalita zabalení odpovídaly solidnosti prodávající. Jiná knížka mi přišla až za týden od zaplacení a je v hrozném stavu, rozpadá se vazba, přitom jediná fotka ukazovala snad jediné dvě strany knížky v dobrém stavu a byla tam jen poznámka, že stav knihy odpovídá stáří (což neodpovídá, že je kniha přes 100 let stará ještě neznamená, že připomíná salát po náletu kobylek a že se musí rozpadat vazba).
Popis aukce obvykle říká opravdu hodně.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.