Nekupovať! Ani keby bola za 20 eur. Minca je značne poškodená a ver mi, že toto ti tvoje podvedomie dá poriadne vyžrať. V pekných stavoch sú k maniu za cca 100 eur, ale nemám pocit, že by išli na dračku.
Že tam Huszár má RR je OK, ale to bolo v 70.rokoch. Konkrétne tohto typu sa v poslednej dobe vyrojilo na trhu viacero kusov.
teoreticky, ale neberte mne za slovo, bych pochopil, ze to muze byt kontrolni odrazek do mekkeho kovu (olova) pred zakalenim raznice.
druha, ale myslim mene pravdepodobna moznost, spis asi je to blbost, by mohla byt, ze by to byla ukazka berne mince (tak jak se delaly nekde v cca 17. ci 18. stoleti do plisku otisky bernych minci). pripadne predloha pro dalsi rezace zelez v jinych mincovnach apod.
kazdopadne jsem zvedav, s cim prijdete, co to je.
co se tyce olova, vyjimecne se pouzivalo vedle cinu a stribra k pokoveni - samozrejme uplne ciste nebylo. napr. jsem zaznamenal olovem pokoveny denar s medenym jadrem (Korvin), fotka je nekde v Denariu. tam to ale ocividne bylo dobove falzum.
predpokladam, ze je to celkem tluste a zamena s normalni minci je vyloucena (tj. v tomto pripade nejsou na miste uvahy o tom, ze by to bylo falzum).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.