Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 08:24

Od smrti ma daleko, razba je z tech tri minci rozhodne nejlepsi, akorat pusobi spatne to, ze na casti plochy je sedrena patina a na casti naopak zustava i s nejakym bordelem. Tezko rict co s tim. Urceni je spravne.
Jinak tech 2.7 gramu je prumer, ale teoreticky (realne to bude nejspis o dost mene). Ale i kdyz je mince s prumerem 21 mm na tu dobu a vahu neobvykle velky kousek, tak nic jineho to byt nemuze, AE4 a AE2 s polovicni a dvojnasobnou vahou a hodnotou se zavedly pozdeji. Mam tady AE2 Valentiniana II, Theodosia, Honoria.. ve vsech pripadech mince s prumerem aspon 22 mm a to vypada Theodosius jako okrajeny, Valentinianus o vaze 5.5 gramu ma prumer skoro 24 mm.

korunka: jenze docisteni, aby byl jednolity, ale tady znamena nejdriv znicit i zbytek patiny, aspon pokud fotka neklame. Takze spolu s umelym napatinovanim mensi zlocin na kousku historie.. na druhou stranu, na tomhle kousku uz se moc jineho delat asi neda.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 08:55

To je bohužel také pravda a bude si to Oli muset rozhodnout sám, zda na minci ponechat zbytky patiny a jen ji dopatinovat, aby ji zůstala i stará patina, ale ty přechody budou vidět, nebo naproti tomu ji dočistit, napatinovat a bude vypadat jednolitě, podobně jako je ta Oliverova první mincička na str. 30, která má také umělou patinu. To už je na každém.

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 17:36

to:korunka Korunko,co to tady ctu?Vy uz nedelate grose?A s tim Vasim logem delate antiku?No teda...

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 17:41

..nedá se říci, že už groše nedělám, sbírám nadále. Jen ke grošům jako takové spestření sbírám i římánky, protože jsou také krásní 😁

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 17:59

Korunko, kdybych já měl sbírat všechno, co se mě líbí, pak bych potřeboval příjem ropného magnáta.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 18:46

..také se musím hodně ovládat 😆 😆

..jinak z antiky sbírám jen od každého, samozřejmě běžného, panovníka po jedné minci, spíše jako ukázku ražby a jeho portrétu, i když občas se musím hodně ovládat, abych jich nekoupila více 😆 (ale to hrozí jen u těch opravdu levných a běžných ) Takže tím se to docela eliminuje 😆
V příštím životě si chci vzít nějakého milionáře 😆 😆 😆

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 21:42

korunko, tak jsem si to taky predstavoval, kdyz jsem zacinal, pak jsem to rozsiril na panovnika a nominal, pribral Makedonii, Seleukovce ad., pak jsem si rikal, ze kdyz bude stejny panovnik a nominal, ale jina mincovna, tak to nevadi a nakonec mam u vicero panovniku tri nebo ctyri mince stejneho nominalu ze stejne mincovny a nemuzu zarucit, ze kdyz budu mit moznost koupit dalsi krasnou razbu za dobrou cenu, ze se ovladnu...🙂

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 21:54

Ty zavislaku😃😃.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 23:09

Zavidim vam, ze jste schopni se pro neco rozhodnout. Ja zacal sbirat mince relativne nedavno a problem je, ze vlastne porad nevim, co chci sbirat. Takze se to me sbirani da shrnout jako "kupuji, co se mi libi, ale absolutne bez systemu". Coz je i trochu problem, protoze to znamena od prazaku pres rim az po recko a jak jsem pracovne dost vytizeny, tak nemam jak nabrat zkusenosti hlavne v takovem rozptylu (-> o tom, co jsem koupil, se casto dozvim az pozdeji). A proste ne a ne se rozhodnout, cemu se venovat. Rimanku mam par a myslim, ze i hezkych, ale mam strach se do nich poustet vice, je jich tak moc....🙂

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
20. 12. 2011, 23:16

ja se proste a jednoduse uz davno smiril s tim, ze nikdy nebudu mit z zadneho obdobi stejne vsechno (snad vyjma protektoratu), tak proc se omezovat na jedno obdobi. sbiram co se mi libi a co je mi dostupne. bohemika je pro me priorita, ale pouze za rozumne ceny. a antiku jsem zvolil prave s ohledem na dostupne ceny drobnych nominalu na strane jedne a krasou razeb na strane druhe.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.