Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:02

Jinak mohl bych dostat odpoved na ten mincovni kabinet? Je sance ze me tam jako soukromeho badatele pusti?

Mimochodem s tim Hadrianem je to zatim 3:2, pricemz jeden z tech dvou tvrdi, ze to padelek byt nemuze v zadnem pripade a ze videl mince s timto stylem. A kdo ma ted pravdu... ?🙂

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:10

Ale já jsem myslel, že by to byly informace jednotlivých sběratelů o jednotlivých úsecích antiky a myslel jsem si, že je to tak chápáno. Přeci každý sběratel, který dělá nějaké období, nebo jeho malou část, je schopný z patra napsat, co je předražené, co podhodnocené atd. Já se zajímám o cca více než 800 ročníků, dělám si k nim záznamy všeho, co se v evropském regionu odehraje a byl bych u lepších věcí schopen napsat svoje poznámky, i se svými subjektivními názory. Kdo se numismatice opravdu věnuje, pak v tom nevidím problém, protože to je nutnost. Mě by ani ve snu nenapadlo, abych si myslel, že někdo bude mít přehled o antice, jako celku a proto jsem to ani nezdůrazňoval.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:14

To tenzor.
Kamarád tam nedávno byl. Musel se dopředu objednat, musel napsat o co má zájem, pak mu napsali, kdy budou mít čas mu to nachystat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:16

Ja sbiram anticke mince predevsim s motivy zvirat a rostlin. A asi se tomu nevenuju dostatecne, ale proste nejsem schopny evidovat nekolik tisic nominalu, typu apod.

Tusim, ze treba divoke prase, byk a legionarske mince Galliena jsou drazsi a vzacnejsi nez antilopa, koza a treba jelen. Ale je to jen mala cast.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:25

To Misak33.
Ty děláš spíše atypickou sbírku a rozumím tomu, že to je složitější, ale mě šlo o sbírky panovníků, nebo určitých období atd.
Například: Gordián I. Denáry stojí tolik, běžné motivy se vyskytují vcelku běžně a podle mého názoru jsou tyto ražby předražené a ani né tak vzácné, jak se uvádějí. atd. Prosím, co jsem zde napsal berte jako ilustrační příklad.

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:32

Ano mate pravdu v tom, ze budovani me sbirky je dosti atypicke a je take pravda ze ta evidence by se lepe vytvarela kdybych byl zameren na jednoho panovnika ci dynastii.

Co se tyce toho Gordiana I. tak podle me je to porad hodne vzacna mince a v zadnem pripade bezna. Ale je mozne, ze na aukcich, ktere navstevujete Vy, je tato mince k vydeni vice.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:34

Evropa: diky za informace. Ohledne toho prehledu, ja mam treba prurezovou sbirku Rima plus k tomu mam nejake veci ze stareho Recka, rise diadochu... takze i kdyz se vic zameruju na nektere veci jako obdobi Severovcu a vojenskych cisaru, musim mit prehled o mnohem, nicmene u proflaklych veci jsem schopny rict, ze ten a ten konkretni typ toho cisare byva precenovany, protoze je to popsane jako R2 mince a pritom se objevuje na kazde aukci. Moc ale nechapu, k cemu by bylo dobre po kazde aukci zverejnit, ze nejake polozky byly vydrazeny za nesmyslne ceny, kdo se tim zabyva, tak to vi a kdo se tim nezabyva, bude mu to celkem jedno.
Pokud jsem to zase nepochopil, tak se omlouvam.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:39

Připouštím, že denár Gordiana I je zaručeně zajímavý, ale ač antiku nedělám, v podzimních aukčních katalozích jsem ho viděl snad pětkrát, což nemůže korespondovat s cenami, za které je dražen. Dokonce jeden sběratel, kterého jsem se na tohoto panovníka ptal, tak byl ještě ostřejší a padla věta o předraženém a nezajímavém zboží. Já, jako amatér, si to nemyslím, ale je jich vidět dost a statisícové ceny jim nesluší.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:42

Na tuhle otazku bych se zeptal, kolik jich ma ve sbirce. Tady se objevi jednou za 2-3 roky, chapu, ze v zahranicnich aukcich se vyskytuje daleko casteji, ale porad to patri do kategorie RR cisaru. Takze ceny kolem 100 000 za lepsi kvalitu mi neprijdou zas tak prehnane.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 11. 2011, 14:52

To tenzor.
To byl jen pokus dát tématu další impulz, aby se lidé, kteří se soustředí na stránkách antiky, o něco soustavně pokoušeli, protože to co se zde děje, tak je podle mého názoru málo. Každý je v úžasu, jaké ceny jsou za některé mince požadovány, ale většina nemá nejmenší potuchy o jejich serioznosti. Beru, že to bylo ode mě hodně naivní, protože sběratelů na soustavnou práci zde asi moc nebude a odehrávaly by se většinou monology, nebo maximálně dialogy pouze v pár lidech.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.