A vazi to dobre nebo je to jen orientacne? 😃 As by nemel mit nad 13 gramu. Kazdopadne sestercius to na 100% neni.
tenzor napsal/a:
...
Jinak v Tabore opravdu nefoti skoro nic a ani Aurea zdaleka nefoti vsechno, nejsme holt v Rakousku nebo Nemecku.
mne to pride trosku diletantske.
s fotkou by tie limity urcite boli vyssie, takto je to kupovanie macky vo vreci.
ak sa im nechce, je taky problem zavolat na 2 dni nejakeho sikovneho studenta s dobrym fotakom??
su stovky ludi ktori by to spravili radi, dobre a lacno.
jacisin76@yahoo.com
V pripade Tabora mozna zamerne diletantske. Prohlidka je od sedmi do osmi hodin rano. Mozna se pletu, ale prijde mi, ze je tam snaha co nejvic ztizit drazeni lidem z jinych pobocek..
Aurea foti zajimavejsi mince, tam je to pochopitelna strategie neztracet moc casu nad levnymi kousky, ale taky jsou tam obcas nepochopitelne veci (napr. sice bezne mince, ale ve spickovem stavu nejsou vyfocene, zatimco jine bezne a ne tak pekne mince s prehnanou vyvolavackou vyfocene treba jsou).
Kolegove budte prosim alespon trochu objektivni. Aukce v CNS pripravuji dobrovolnici zadarmo ve svem volnem case, v Tabore sestavuje kompletni katalog pouze jeden clovek. Take by se mi libilo mit vsude kvalitni popisy a perfektni fotografie, budme ale radi ze v dnesni dobe se jeste najdou lide kteri hned za kazdou malickost nenatahuji ruku. No a srovnavat to treba se soukromou Aureou nebo nemeckymi firmami kdy treba Künker ma pres 20 placenych zamestnancu, to prece jen trochu kulha.
..a právě proto na podobné aukce přihazuji 😆 Je to sice risk, ale jak jsem psala, neriskuji moc, páč u těch levnějších si myslím že to není taková tragédie a v případě sklamání by holt skončily na Aukru. No a ženy mají rády překvapení 😆 Navíc já osobně jsem velmi nenáročná, co se týká stavu mincí, takže takové aukce jsou přesně pro mne 😆 😆 😆 Jen tak dál, co nejméně fotek prosím 😆 😆 😆
:D..Muzu ti nabidnout nekolik minci a fotky ti urcite neposlu, neboj😃.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Mám prosbu, bylo by možné z tohoto šrotu, který stále prozatím zůstává ve sbírce (časem určitě vyměním za lepší) vyčíst více? Protože sbírám portréty, nemám na tohle katalogy, ale bohatě mi stačí info, co je to přesně za panovníka, popř. mincovnu a budu spokojena jako blecha 😁 Tak nějak jsem si to určila, jako Constantinovce, s tím, že nepoznám kolikátý Constantinus to vlastně je. Předpokládám, že římské číslice by měly být za jménem, takže to budou Constantini l.? Pak je tam snad Constans, kolik jich je nevím, doufám že jen jeden, už takhle v tom římě mám pořádný guláš, snad Licinius? Kolikátý také netuším. Pokud se to někomu z toho šrotu podaří poznat, pak předem móóóc děkuji 😉
[
](http://img.janforman.com/j004v8hh.JPG)[
Urcite dalo, pokud budes trpeliva (jsem jeste v praci), pripadne pokud ti to Misak nebo nekdo jiny urci driv🙂
A minimalne ten Constantius II neni srot ani omylem, pekny portret a patina, klidne bych si ho dal do sbirky.
Samozrejme Rimane nepsali poradova cisla svych panovniku na mince.. vic napisu pozdeji🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.