Zdravím, zajímá mě doba císaře Marca Aurelia a markomanských válek. Jsem ve skupině oživlé historie, která rekonstruuje germánské válečníky z tohoto období. Chtěl bych si jako doplněk a do sbírky sehnat nějaké mince tohoto císaře a také nějakou literaturu. Co byste mi doporučili za knihy ? Jak se tak pohybují ceny mincí Marka Aurelia ? Díky za odpovědi.
knihy:
- Příběh o Marobudovi a jeho říši. Nakladatelství Set Out Roman Míšek, Praha 2000
- Encyklopedie římské a germánské archeologie v Čechách a na Moravě. Nakladatelství Libri, Praha 2002
- Věk barbarů. České země a stěhování národů z pohledu archeologie. Nakladatelství Paseka, Praha - Litomyšl
- Archeologie barbarů 2006.
ondras: ohledně těch cen.. denáry běžných typů se daji sehnat od 400 za slušnou po 1000 a více za výbornou zachovalost, sestercius 800 - 3000+.
Literaturu, která by se zabývala čistě mincovnictvím Marca Aurelia neznám, ale možná nějaká bude. Mě stačí obecné katalogy jako RIC, RSC, Sear apod. Je v nich obvykle dostatek informací o mincích kteréhokoli římského císaře.
zkus tohle, snad ti to trochu pomůže:
http://www.dirtyoldcoins.com/natto/id/aurelius.htm
😉
Pokud neklame fotka tak špatný...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.