Zaregistrován
6. 11. 2008
zcela jistě vícekrát(pokud se nedívám na ročník), sám jsem ji i v oběhovém stavu před delší dobou prodával z jednoho konvolutu
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
Dráčku – mincička je to moc hezká. Zašťoural jsem v knihovně a cituji:
“...there was ordered to be coined for the West India Islands on 29th April, 1822, pieces of half, quarter, eight, and sixteenth of a dollar...”
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Díky, to datum započetí ražby jsem neznal, jinak ty nominály znám, dokonce jsem měl několikrát možnost koupit i další hodnoty, ale stály už něco více a vzhledem k tomu, že tuto oblast v zásadě nesbírám jsem je nekoupil, jako ukázka mi ta jedna moje stačí.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
George III. 1787 stříbrný Shilling
velikost 25 mm, váha 6 g
Říká se o něm že to je králův nejvěrnější portrét.
Bývá na prodej s poznámkou: “With semée of hearts” nebo “Without semée of hearts” proto jsem se začal pídit co to vlastně znamená.
Jedná se o srdíčka v Hanoverském erbu, to je ten na reversu vlevo. Srdíčka tam správně patří ale rytec na ně zapomněl a chyba byla objevena až když byla půlka nákladu vyražena. Rozdíl v ceně mince to nedělá.
Existují ještě další dvě varianty, bez tečky nad hlavou krále, tam je cena o malinko vyšší a pak nejvzácnější varianta kde chybí všechny tečky v opisu na reversu, tam je cena několikanásobná.
Obrázky:
Zaregistrován
18. 2. 2011
Zaregistrován
16. 2. 2008
Double-Florin neboli čtyřschilling 1887, Spink 3922.
Na chlubírnu to není ale byla za míň než je cena stříbra tak proč ne 😃
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Náhodou.. Krásná ražba, hrany i detaily.. + jestli šla pod cenou, tak to je parádní koupě😉 gratuluji.
Zaregistrován
23. 12. 2009
Čínskej padělek😃.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
18. 2. 2011
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.