Zaregistrován
16. 2. 2008
Ještě jsem našel George III. 1805 halfpenny ale ta je Irská a za 400 Kč
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Díky za nabídky, ale tolik peněz se mi investovat nechce, spíš bych měl zájem o běžnější pence a průměrné stavy čistě pro zajímavost.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Řekl bych, že ceny co napsal v nabídce jsou +/- přiměřené slušnému stavu, bohužel levně u těchto starších ražeb čekej spíše stěží čitelné mince, kde většinou ze znaku nebo portrétu už mimo obrys mnoho nezůstalo.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
George III. byl duševně nemocný a celá jeho vláda tím byla poznamenaná. Mimo jiné nechal razit hrozně málo mincí.
V prvních 27mi letech jeho panování byly vydány jen 2 mince. Ta sixpence 1787 se například razila jen ten jeden rok.
Mincí byl nedostatek a to mělo za následek že i mince George II. obíhaly mnohem déle, v podstatě až do úplného ošoupání.
Proto také v té době vzniklo tolik tokens a promossory notes a obíhaly španělské dollary s kontramarkou George.
Pokud hledáš nějaké běžnější a levnější mince pak Britští králové nebudou to pravé.
Zaregistrován
27. 12. 2010
turtleoverhead: sice kupovat nebudu, ale byl by jsi ochoten mi na email poslat ony lepší fotky (co mince to email)?
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Zrovna jsem se chtěl zeptat proč tomu tak je, díky🙂
Zaregistrován
16. 2. 2008
Posláno😎
Zaregistrován
27. 12. 2010
Zaregistrován
6. 11. 2010
Ještě se k těm králům vrátím, tady je ukázka toho o co mi šlo, silně otřelá mince, ale pro představu a porovnání mincí několika generací anglických panovníků celkem dostačující. Vzhledem k tomu, že Anglie není můj primární cíl sbírání, se mi prostě nechce investovat tisícikorunové částky (ty co zde nabízel turtleoverhead jsou samozřejmě výstavní kusy 🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.