Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#21 - 18. 5. 2009, 13:46

Mosquito provisional je zajímavá známka, protože doposud jsem ji viděl jen na obálkách nebo vystřihnutou z obálek. Na této známce je vidět malá část razítka a protože jsem tuto známku měl již v rukou, zkoumal ji a porovnával se svými známkami, myslím si, že je pravá (přetisk).
Ta listina s kulatými kolkovými známkami se též hned tak nevidí. Obdélníkové kolkové známky jsou občas k sehnání, ale celkově je to pastva pro oči. Osobně by mne zajímalo, kolik sběratelů ZZ má pravou známku Mosquito provisional.

geocz

Uživatel

Zaregistrován
3. 4. 2009

#22 - 1. 10. 2010, 22:15

Počítám že nejméně 20-25 kusů poštovních známek Moskytského pobřeží by se v ČR určitě našlo, podle toho, kolik jsem jich před několika roky v Praze viděl. Ale co takhle dvojitý přetisk (viz obrázek) - máte někdo?

Jinak se tahle známka špatně shání, např. na eBay jsem na ni zatím nikdy nenarazil. 😞

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#23 - 2. 10. 2010, 13:33

Moc pěkná věc. Dvojitý přetisk na této známce vidím poprvé. Výstřižek je z obálky adresované na Dr. Kuehna.
Zajímalo by mne, jestli byly rozeslané i na jiné adresy. Na druhé straně u takového výstřižku odpadají jakékoliv pochyby o pravosti (mám obálku psanou tím samým rukopisem a zřejmě i tím samým inkoustem).

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#24 - 2. 10. 2010, 20:03

v zivote som Moskquitske pobrezie nevidel, zaujimalo by ma preco je tato krajina taka vzacna, kvoli velmi malemu vyskytu ci sa na trhu prakticky nevyskytuju ako v pripade Buchary a Chorezmu?
pre geocz - naozaj velmi pekny kusok, gratulujem a zavidim....😉

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#25 - 2. 10. 2010, 20:40

Vzácná je kvůli minimálnímu výskytu. Známka pochází z r. 1894, když v Nicaragui na území indiánského kmene "Moskitů" došlo k povstání a vyhlášení republiky. Během bojů došlo k vydání těchto přetisků.
Ale spíše je to soukromá aktivita Dr. Kuehna a tyto známky i použité obálky se dají zařadit i jako "mache" - filatelistické výtvory. Tuším, že v ČR a SR jsou pouze 4 obálky se známkami Mosquita.
O Mosquito mám nějaké materiály. Pokud budu mít chvíli času, je to na napsání článku.
Naproti tomu Buchara a Chorezm jsou naprosto regulérní známkové země. Zajímavé je, že Michel vede Mosquito jako regulérní ZZ, kdežto o Buchaře a Chorezmu se vůbec nezmiňuje.

fukod

Uživatel

Zaregistrován
12. 12. 2010

#26 - 2. 2. 2011, 01:15

Zdravím
Už druhý den hledím na ty krásy kolem a kolem co se tu ukazují.Začínám zz a snažím se tu dopídit,jestli zde někdo prodává opravdu kvalitní známky ze svých sbírek ať už z důvodu přebytků(těch asi moc nebude),nebo jakéhokoliv jiného důvodu.Poradíte mi.

Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován
5. 1. 2009

#27 - 2. 2. 2011, 12:41

Co si představuješ pod pojmem "kvalitní známky"?🙂

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován
9. 2. 2008

#28 - 2. 2. 2011, 13:40
Co si představuješ pod pojmem "kvalitní známky"?🙂

Kefalín a čo si predstavujetě pod takým pojmom ....😃
Přebytky kvalitních známek se tady určitě najdou.Jsou zde diskutující, kteří by mohli známky převážet na kolečkách. Nejdůležitější je ale vaše (,,tvoje"-jsem jen pubertální slečna a neodvažuji se tykat) poptávka.S konkrétní poptávkou se urychlí nákup a to velmi.Není taky problém se domluvit na setkání na burze a tam diskutovat a prohlížet tyto věci do zblbnutí.😉

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#29 - 2. 2. 2011, 15:14

Kefalin co si predstavujete pod slovkom absurdny......................... :-)

fukod

Uživatel

Zaregistrován
12. 12. 2010

#30 - 18. 9. 2011, 12:01

Dovoluji si vložit svou sbírku Ameriky.Zajímal by mne Váš názor a pokud se najde někdo kdo je ochotný mi sdělit přibl.cenu,budu rád.Už jsem vložil i sbírku evropy a budu přidávat i Afriku.Začínal jsem na Protektorátu a vlastně známky ZZ jsem dostal z 90 procent jako dárek.Proto mne i zajímá přibl.cena abych věděl jak moc mám být dárci "vděčný".Omluvte prosím některé nekvalitní fota.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.