Moderátoři: dejvy, smith, ikanek, regula_jan

eviikk

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2009

#1 - 26. 2. 2009, 17:30

Dobré odpoledne všem!
Po dědovi mi zůstala sbírka známek. Já se v nich ale bohužel nevyznám. Ráda bych je nechala ocenit někým důvěryhodným a posléze je i prodala. Bohužel ale nemůžu najít nikoho v Libereckém kraji. Prosím o radu, zda někoho neznáte? Popř. i z jiného kraje....
Přikládám pár obrázků známek. Jak jsem již podotkla, nevyznám se ve známkách, takže jsem jich pár namátkou vybrala...Pokud by se Vám některá hodila, kontaktujte mě prosím na: eviikkster@gmail.com
Prosím i o radu, jakou asi mají tyto známky hodnotu?!
Předem děkuji za každou pomoc!
http://picasaweb.google.cz/eviikkster/Znamky#

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#2 - 26. 2. 2009, 21:43

Na prvním scanu jsou známky Rakouska z počátku 20.st., na druhém Německo a Francie - 1. polovina 20.st., na třetím je směs Čína, Holandsko, SSSR, ČSR a Královtsví SHS. Všechny známky jsou ražené ve špatné kvalitě, tržní hodnota téměř nulová. Doporučuji, nechat si je na památku.

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#3 - 2. 3. 2009, 11:29

Moc tě nepotěším.Budeš ráda,když za to od někoho dostaneš na chleba.Jediný trochu slušnější je ta rakouská doplatní s razítkem Wien,protože se tam dá přečít celý datum.Jinak opravdu nic moc.Zkus další věci vybrat.

eviikk

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2009

#4 - 3. 3. 2009, 10:36

Ahoj, díky za Vaše reakce!
To Ladin: A podle čeho mám vybrat další?
Nevěděli byste o někom, u koho bych je mohla nechat všechny a on/ona se na ně podívala...?

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#5 - 3. 3. 2009, 11:30

Vybráním další se rozumí pokud možno trochu setříděný podle států a na množství obrázků nezáleží.Když se mi bude něco líbit,tak se ti ozvu a navrhnu cenu,abys i Ty byla spokojená.Pokud na to nemáš čas,tak spočítej známky,vynásob to symbolickou 1 Kč za kus,což je minimální manipulační poplatek,připočti k tomu cca 25 % z pořizovací ceny za alba a nepřemýšlej dále o filatelii.Píšu odborné knížky,takže musím studovat,co se vyskytlo,aby jste to mohli si přečíst v katalogu.A nemusím kvůli tomu kupovat každou blbost,co je na trhu.Nemám nafukovací hangár na skladování materiálu.stačí,že už teď mám své věci rozmístěny po 5 místech kvůli zlodějům.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#6 - 3. 3. 2009, 15:45

Skrblíku (Ladine), můžete nám napsat, které odborné knížky jste napsal ( a kdo je vydal), jak uvádíte v tomto příspěvku?
Pro Eviikka: Můžete samozřejmě poslat další skeny známek, ale v případě, že jsou ražené a ve špatné kvalitě, je jejich cena zanedbatelná. Zkuste vybrat čisté nepoškozené známky bez razítek (vzadu beze stopy po nálepkách) a pošlete nám sken. Důležité též je, jestli Váš děda byl filatelista, nebo sbíral příležitostně známky odlepené z dopisů.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.