Poprosil by som o pomoc s určením tohto mrzáčika, označenie mincovne je K P.
Zatiaľ je to moja jediná minca Albrechta a na lepšiu si musím ešte počkať.
nečistený, trochu horší, zdanlivo nezaujímavý, ale svätoladislavský denár Alberta? tento typ je znamy u Vladislava I. (H602) no kolopis (M ALBERTI...) jasne svedčí o Albertovi, aj mincovňa je známa (W-O) rozšírená hlavne za Vladislava.
No, veď si všetko predsa napísal, tak akú reakciu očakávaš? 🙂 Môžem ti akurát zagratulovať, že je tam zreteľne ALBERTI. Na druhú stranu veľká škoda toho šrotového stavu. Na tretiu stranu je to ideálna vec pre odborný numizmatický článok.
Ale nedá mi to...je to skutočne veľmi vzácna minca a skutočne to stojí za publikovanie. Odporúčam osloviť Mareka Budaja a dať to na papier. Z pohľadu uhorského mincovníctva je to významná minca. Gratulujem. 🙂
Posledný postreh...na trhu sa v poslednej dobe objavilo zopár sv.Ladislavských denárov Vladislava I. so značkou W-O, doteraz pomerne vzácnych. Takže sa mi naskytuje otázka, či...
Oživím vlákno košickým obolom, ktorý mi dnes pricestoval.
Krása v jednoduchosti...ondrejský kríž, korunky, značka a štít. Pre kolegov za riekou Moravou dávam do pozornosti svojské košické stvárnenie českého leva. Je to taká líštička.😉