Moderátoři: smith
Zaregistrován
6. 11. 2008
sigur:
to prvni asi ne, to je takové chrastítko, co dvakrát složím, potřetí ohnu a počtvrté zahodím...
to druhé vypadá již lépe
otázkou je, jak často to budeš na mince používat a zda se Ti nevyplatí raději obyč univerzálnější klasický stativ, který vezmeš kamkoliv s sebou...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ja mam teleskopicky stativ za 7 stovek (Kc), ktery se da hodit v slozenem stavu do bocni kapsicky brasny na zrcadlovku a svuj ucel plni dobre🙂
Zaregistrován
24. 3. 2010
Plánujem znovu pofotiť všetky moje mince a keďže zbieram hlavne drobáky, tak každú chvíľu je niečo nové. Najprv som mal malý kompakt a teraz mám kvôli veľkosti nikon J1, s ktorým mi to zatiaľ moc nejde (asi na to nemám bunky). Kúpil som to hlavne kvôli malým rozmerom, takže ťahať so sebou statív asi nebudem.
tenzor:
Čo je to konkrétne za statív? Dá sa tým fotiť aj kolmo?
Zaregistrován
6. 11. 2008
sigur: Nikon 1J1 je za ty peníze myslím dobrý nákup, fotil jsem s ním z ruky třeba tohle...
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/ako-fotit-mince-_post_-267317#post267317
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 1. 2010
sigur: nevim jestli tohle presne, ale pokud ne, rozhodne neco podobneho:
http://www.vseprofoto.cz/klasicke-stativy/566-velbon-ex330-4907990301789.html
Je to vlastne urcene pro kompakty, ale muj Nikkon to unese, natoz s makro objektivem ktery je lehci nez zoom 18-105mm ktery pouzivam normalne (ale i ten to unese, i kdyz je to trochu na hrane).
Na fotce to nema vysunute dolni casti nozicek, realna vyska je asi metr a ctvrt.
Kolmo dolu to samozrejme foti.. takze je to univerzalni, jdou s tim fotit jak mince na stole, tak i krajinky🙂 Samozrejme clovek nemuze cekat zazraky a nedoporucuju venku fotit na nerovne plose ve vetru😉 ale myslim ze v pomeru k cene je to dobra volba.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Zaregistrován
24. 3. 2010
Keďže radšej utrácam za mincičky, hľadal som nejaké "low-cost-do-it-yourself" riešenie. Podarilo sa mi zohnať staré laboratórne vybavenie: kovový stojan a obojstrannú svorku s ramenom. Celkom ma prekvapilo, že štandardný závit na statív je v palcoch (imperial) a samozrejme má aj iné stúpanie. Takže jediný trošku väčší problém bolo vyrobiť závitový prechod medzi metrickým 6 mm a imperiálnym 1/4". Ono je dosť problém zohnať samotnú skrutku s takým závitom, ale nakoniec sa podarilo a výsledok je myslím celkom prijateľný...😉
Obrázky:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Paráda.Jak prosté.Zlaté,tentokrát slovenské ručičky. 😁
Zaregistrován
24. 3. 2010
bertik-b1 napsal/a:
...slovenské ručičky. 😁
...to až sa konečne naučím fotiť s tým nikonom 😃 . Ešte rozmýšľam, že by som na ten stojan pripevnil nejaké LED osvetlenie, aby som nemusel hľadať vhodné denné svetlo. Ale zatiaľ nad tým len začínam špekulovať...
Zaregistrován
20. 12. 2012
Ještě k tomu závitu .Je to Whittworth 1/4".V Mountfieldu je k mání tento šroub jako náhradní díl k sekačce .Před třemi lety za 75.-kč.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.