Moderátoři: smith
Zaregistrován
26. 7. 2007
no mas to tmavsie.myslim ze keby to je svetlejsie viac vyniknu chyby tej mince😉
hodilo by sa aj vacsie rozlisenie tej foto 😎
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
29. 8. 2007
no s tym fotakom co mam by vyssie rozlisenie nevypadalo velmi dobre.... a na chyby sa vykaslat, nefotil som to na predaj 🙂
Zaregistrován
26. 7. 2007
jaaaj.tak potom to mas v poriadku😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
Topa mám Olympus 5,1 Megapixel C-315ZOOM mám dojem hlavne pri makro fotení,že mám fotky moc tmavé.Je možné aj to,že nepoznám fintičky na pekné nafotenie mince.Pri kameňoch som doma pri osvetlení,ale mince neviem prečo málo kedy som spokojný s prácov teda mojou.Je možné,že nedávam tomu zodpovedajúcu vážnosť a fotím na rýchlo???
Pokiaľ má niekdo rýchle riešenie,ale nie zasa nasvietiť celú miestnosť a milisekundy atď.nejakú dobrú radu budem rád.😋
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
22. 4. 2007
grofik: trochu se obávám, že to není zrovna nejlepší foťák na focení mincí, ale podle toho co říkáš tak zkus dát minci/e na jednobarevnou podložku ( ne bílou, černou nebo červenou ), na foťáku nastavit makro, fotit z cca 30 cm a hodně a hodně nasvítit, klidně namířit dvě stolní lampy na minci, měření expozice zkoušej bodové i zonální ( netuším totiž kolik stupňů zahrnuje bodové ostření ). Ostřící bod namířit na něco hodně kontrastního a hranatého na minci ( okraj, pěkně ražené písmeno ) a cvakat desítky fotek s různým zoomem ( pokud ale budeš fotit na maximální zvětšení, tak fotit asi z 90 cm ) a pak určitě něco vyjde🙂
Zaregistrován
23. 10. 2006
Topa77 ;ďakujem za radu,skutočne sa potvrdzuje Židovské pravidlo diskutuj,hadaj teda v úvodzovkách o probléme napadne ťa správne riešenie.
Stále,alebo povačšine fotím mince tak,že použijem Gemologický mikroskop má pekné bodové osvetlenie,samozrejme má malý svetelný rozptyl preto používam ku dosvetleniu aj obyčajnú lampu,tam je pes zakopaný.Svetlo na mikroskope má tzv. studené svetlo čiže intenzita denného svetla kvôli správnému určovaniu farebnej stupnice.Doplnkové osvetlenie je už uplne iné svetlo,preto som si lámal" gebuľu" to mám dobré nafotené ostatné tak na absolventa pomocnej školy aj to večerne.😎
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
5. 4. 2008
Za denného svetla, na supermakro bez blesku, vzdialenosť asi 3-4 cm. Musí byť ale dostatok svetla, aby sa fotka nerozmazala, lebo bez statívu to neudržím🙂.
Mám Olympus C-370, stará mašinka, ale zvláda to.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Pred dennim svetlem, zvlast pokud si fotite sbirku pro sebe, varuji. Mala vzdalenost pred objektivem pusobi znacne deformace. Vice me na strance v menu "Zajimavosti" > "Fígle"](http://www.richtera.cz/numismatics/interest_17.html#photo).
Zaregistrován
5. 4. 2008
Klobúk dolu, si macher! Celá veda... 🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
Vubec ne, jsem amater a samouk... profi fotograf by me za to asi nakopal rit... ale myslim (doufam), ze je to takovy kompromis mezi uplnym bastlenim a profi pristupem...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.