Moderátoři: smith
Zaregistrován
13. 3. 2012
K tomu osvětlení-je lepší využití teplého nebo studeného světla k nasvícení.
Zaregistrován
15. 7. 2007
ten clanek znam, je dobry. mimochodem, jeste se nekde da sehnat i jiny, ve spanelstine. vychazel jsem z trochu horsiho vybaveni a zajimalo mne, kam se dostanu. svetlo jako takove asi opravdu neni zcela dulezite, i kdyz muj fotak nedokazal u diodoveho osvetleni bilou zcela dobre nastavit. samozrejme bez korekce to nejde, o tom zadna. dulezita je i intenzita svetla - velice dobre je to ukazano na tom sumu - to spousta lidi take pomiji.
Zaregistrován
19. 3. 2009
to: dr3ex
lze použít toto kruhové světlo i na kompakt ( mám olympus XZ1 )?
Zaregistrován
16. 2. 2008
Musím se kajícně přiznat že mince nefotím neb jsem na to líný.😳
Prostě je oskenuju a přidám trošku kontrast. Je to neprofesionální a do katalogu by to asi nešlo nicméně pro mé účely bohatě dostačující a hlavně pohodlné.😉
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Rozhodne lepsi tak, nez blba fotka. Soucasne scannery to uz zvladaji pomerene slusne, par let zpet to byla vylozena tragedie, ma to i rozumnou "hloubku" a kor u takhle pekne razby to vypada i celkem dobre. Presto kvalita snimace (presne technicke aspekty neznam) nedosahuje ani zdaleka kvalit fotografie (vetsinou chybi ostrost detailu patrna i na tom zvetseni), dalsim nesvarem je pomerne vysoky sum. S barvami, resp. celkove s vyvazenim je dobre si pohrat v pokrocilem nastaveni. Detaily ale opravdu nejsou, alespon u prumernych a mirne nadprumernych scanneru pekne (spickove scannery jsem nemel tu cest testovat).
Nicmene souhlas s tim, ze pro vetsinu ucelu to staci, pokud se to dela kultivovane (to turtleho vytvor je) a ne prasecky (to byva casty produkt - vysvetleni nize). Ja jsem byval driv pomerne velkym odpurcem scannovani minci (vysledky byly fakt tristni), dnes pro nektere ucely scanner i pouziji. Rozhodujici podle mne neni profesionalita, ale vysledek.
Co se tyce praseckeho scannovani, zrejme jste se s tim setkali vsichni. Rade lidi ani zdaleka nic nerika pojem rozliseni, takze z nejakeho duvodu povazuji rozmazlou smouhu o rozmerech 100x100 pixelu za vysledek hodny obdivu. Taktez se nedokazali seznamit s tim, ze jejich scanner umoznuje vyber scannovane oblasti a tak vetsinou s velkou pychou posilaji emailem megaprilohu (nejlepe jeste "profesionalne" v TIFFu ci BMP), v niz se muzete obdivovat spodni strane vika scanneru a jeho umnemu designovemu provedeni a pri trose trpelivosti najdete v rohu i minci - opet tak, ze stezi zabere plochu 100x100 pixelu...
Za podobne neznalosti, ktere jsou obecne bohuzel tolerovany, by patrilo na miste nemilosrdne vyliskat kohokoliv. Proste kdyz na neco mentalne nemam, tak to nemam pouzivat (mobil, scanner, auto...). Je to stejna prasarna, jako rvat do mobilu uprostred divadelniho predstaveni nebo jako fotit rodinnou oslavu pres svuj ritni otvor...
Zaregistrován
23. 3. 2009
[
Jeden starší pokus,
bohužel jen černobíle.
Zaregistrován
12. 1. 2010
turtle: takhle pekny scan mince jsem snad jeste nevidel (a urcite to ma lepsi kvalitu nez treba fotky z aukce Nummusu).. asi sly scannery fakt kvalitativne nahoru, jak rika oliver, pred par lety to jeste byvala tragedie.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Nebuď smutný, já Ti to vybarvím😃 😉
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
:mrgreen: 😁 😁 fotit linej je, ale hracicky, to by slo😃
Zaregistrován
25. 8. 2011
Lacewings: Nejlepší je světlo s barevnou teplotou co nejbližší k dennímu světlu. Makrosvětlo má 5500 K, takže asi ideál. Jinak vykompenzovat se dá jakékoliv světlo a to buď už ve foťáku nebo následně ve fotoeditoru (ZPS, Gimp).
svt: Aby nedošlo k mílce. Při focení NEMÁM nasazené kruhové světlo na objektivu, ale na destičce, kterou jsem si vyřízl z kuprexitu, uprostřed vyvrtal díru a přidělal na lampičku s husím krkem z Ikey. Takto to lze použít u jakéhokoliv fotoaparátu. Umístění světla je dobře vidět zde: http://coinimaging.com/images/HA.JPG
Fotky mi tímto způsobem vychází mnohem lepší, než s nasazením na objektiv. To, jestli to půjde nasadit na objektiv - myslím, že na kompakt asi určitě ne.
turtleoverhead: Pro katalogizaci myslím dostačující. Osobně jsem začal sbírat mince, abych měl co fotit v produktové fotografii. Baví mě přemýšlet, jak by se to dalo udělat lépe. Nejhorší je, že když jsem přišel na tento způsob focení, strávil jsem týden přefocováním a úpravou fotek své mini sbírky. 😃
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.