Moderátoři: smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
pasky jsem si prohlizel taky a nebyt nutnosti kupovat k tomu ten zdroj, resp. regulator, dal bych tomu prednost i pred tim svym pokusem - rozmontovanim baterky za kilo. musim rict, ze to vypada celkem dobre a zda se, ze by to mohlo i fungovat. stativ je pro ostrou peknou fotku opravdu dobry. zajimala by mne pak ta fotka samotne mincicky🙂
Zaregistrován
7. 6. 2010
preboha ja to odfotim obycajnym digitalom s makrom a mam vystarane...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
25. 4. 2007
krokodill, poprosím, hoď sem fotku z takéhoto bazmeku..
Zaregistrován
23. 6. 2007
Konečně jsem měl dneska chvilku, a tak jsem si pohrál s mikroskopem od Leuchturmu ( cca 5 minutek drobných úprav na mikroskopu, které vyplynuly z čtení postřehů zde ). Záměrně jsem použil dvě lesklé mince. Ferda byl vyčištěn, ale není úplně lesklý, Ludva naopak dostal absolutně na pr..el, takže ten svítí i v noci.
Takhle to leze přímo z mikroskopu, takže bez jakýchkoliv úprav ( ty by samozřejmě teprve následovaly ). Foceno za tmy pouze s použitím diod, co jsou v mikroskopu. Nepatrné nedoostření omluvte, přece jen můj zrak již nepatří k těm špičkovým. Většinu nežádoucích odlesků se mi, si myslím, podařilo celkem dobře odstranit. Co bych měl ještě upravit?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja sam se s tim jeste peru dal, k te lampe o niz jsem mluvil vyse mam jeste v umyslu podat report, posunula mne o poradny kus dal, presto nejsem spokojen zcela - protoze uz vim, co vsechno jde delat jeste lepe (od te doby jsem nekam par fotek hodil, jsou postizeny mym experimentovanim, ale sem se je s ohledem na "profesionalni hrdost" radsi jeste nedaval).
gregy, u tvych fotek by mne zajimala jedna naprosto zasadni informace - maximalni rozliseni u te mince, tedy napr. neco ve smyslu prispevku 156-158, kde uvadim vzdy dve fotky, pricemz ani jedna nekoresponduje s tim, cim prispivas:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/ako-fotit-mince-_post_-225195#post225195
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/ako-fotit-mince-_post_-225196#post225196
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/ako-fotit-mince-_post_-225197#post225197
tedy ukazka, jakou cast focene plochy zabira mince na ziskane fotce. tato informace je v kombinaci s informaci o rozliseni zasadni. a pak realny vyrez 1:1, ktery vlozis do obrazku o siri 500px. server si zde s temi velikostmi celkem hraje, ale pri prohlizeni je alespon z casti dodrzuje (v galerii co se otevre po kliknuti).
ono totiz, byt to zde mozna nepadlo, tak u kazdeho, kdo si hral s umelym rozptylenym osvetlenim, je problematika dana nalezenim
1) takove vzdalenosti, aby mince na fotce zaujimala maximalni plochu - jde nam o rozliseni kazdeho detailu
2) aby rozptylene osvetleni delalo v dane vzdalenosti to co ma
zvladnout jeden ci druhy z tech bodu samostatne se da, ale dokazat, aby ono optimum - vzdalenost mince od objektivu bylo v obou pripadech stejne, je uz horsi.
v tomto ohledu ale uz nemluvime o problemu, ktery jsem ukazoval v prispevcich 156-158, tam je to vse o bodu jedna. pro vetsinu svatecnich fotografu si dovolim rict, to musi stacit, pokud to zvladnou jako ja. za ty odlesky je nikdo pranyrovat nebude. to co vetsinou vadi je nedostatecne rozliseni tech fotek, co vyrabeji - a o tom byl prispevek, ze to jde i s mobilem lepe, nez zde vetsina predvadi s fotakem.
nasledne jsem si po prohlednuti drackovych fotek uvedomil technickou nedokonalost svych fotek a pochopil jsem, ze bych zas po nekolika letech mohl svoje foceni trosku "zaktualizovat" - proto ony experimenty s rozptylenym svetlem apod.
v tomto pripade zcela jiste budou mit vyhodu jedinci s lepsim vybavenim, kteri mohou pouzit makropredsazku. klasicky kompakt bude vetsinou nahrany.
zkus to sem do vecera hodit, mrknu sem, jsem cely zvedavy🙂
Zaregistrován
23. 6. 2007
Mikroskop by měl fotit v rozlišení 1280x1024. Fotky zde uvedené jsou v podstatě pouze vyřezané z původní fotky. Zde přibližně 800x800. Nijak jsem s jejich velikostí nečachroval. Normálně v příspěvcích je většinou upravuju na 1000x1000, ale zde jsem ponechal původní velikost.
Zaregistrován
15. 7. 2007
njn, ty necachrujes, server cachruje. tvoje foto ma pak na prumer te mince 400 px a to je malo (ostatne i rozliseni toho mikroskopu je v tomto ohledu jiz dost male)
na neco to staci, na neco ne. na to, co se tu resilo to nestaci ani z rychliku. je mi lito gregy, kamos nekamos, za tohle mas za pet 😁 😁 😁
jak vidis gregy, tak jsem tu driv nez sem myslel... kdybych to vedel, tak sme ten dnesek mohli uplne v pohode zrealizovat... pekne me to stve
Zaregistrován
23. 6. 2007
:oops: 😳 😳
Zaregistrován
25. 4. 2007
oliver napsal/a:
je mi lito gregy, kamos nekamos, za tohle mas za pet 😁 😁 😁
tak a to máš za ochotu😁 😁
Zaregistrován
15. 7. 2007
nebrec, ber to tak, ze svuj vlastni vykon klasifikuju alespon zatim tak stupnem tri... v tomhle ohledu jsou spravnym vykonem ty fotky drackovi - ovcem cilem je, udelat totez s umelym osvetlenim... facctory se taky docela snazil, ja to na nej napraskam a nektere jeho vykony, obzvlaste z posledni doby je potreba brat uz vazne 😁 😁 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.