Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 12. 2010
Zaregistrován
23. 12. 2010
Tak tady je pokus s použitím manuálního ostření a bracketingu, pouze ořez bez jakékoliv další úpravy..
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Pošli celú mincu...
Zaregistrován
15. 7. 2007
TomL: no super, to jsou dobre detaily... jsem rad, ze jsi to nevzdal a sam vidis, ze vysledky to prinasi...
Ja, zahanben Drackovymi fotkami za dne, jsem si hral s umelym osvetlenim (vykuchal jsem diodove svetlo za kilo a udelal kolem objektivu prstenec z 24 diod). Spokojen ale nejsem, zkusim to jeste doladit, ale spis mam pocit, ze tudy cesta nepovede (dobre nefunguje korekce bile a osvit neni radialne rovnomerny):
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2010
Tak tady je ode mě ještě malý patnáctimilimetrový Ekvádor, který by se sem mohl vejít celý bez zmenšení. Foceno na stole tak metr a půl od okna. Stativ+autospoušť, mírně podexponováno. Jenom ořez, ostření tentokrát automatika.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
parada, s takovou fotkou ti nikdo nerekne, ze to mas vyfotit lip. tohle bohate staci na vetsinu (normalnich) diskusi. btw. jsou dokonce videt i vady raznice (napr. prasklina jdouci pres "D" v "DE" a prasklina mezi "DE" a "SUCRE"). ma samozrejme smysl vzdy zkouset dal, pokud ma clovek cas a naladu, ale kdyby vsichni fotili takto, je to v pohode🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
btw. ne vzdy se vse povede dle predstav, takze ukazu, co jsem zkusil udelat a co uplne nejlip nefunguje. pro pripadne kutily - takto ne.
pouzil jsem uzaver na kanalyzaci a [diodovou baterk(http://www.abcfotopotreby.cz/ostatni/hobby/svitilny-a-reflektory/bclux-gms-059-handlight-led-svitilna-24-diod-3x-aaa-magnet-zaves-37404.html) (celkove naklady tusim cca 150 Kc). diody jsem odpajel, uzaver provrtal, diody nasunul a spojil dratkama stejne jako na tistaku.
zaver:
1) svetlo je dostatecne intenzivni
2) muj fotak na toto svetlo korekci na bilou nezvlada (barevne fotky sou nic moc, bw jsou v pohode)
3) kruh z diod je prilis siroky (dano mym objektivem), uprostred je, pokud jste blizko, tmavsi kruh (ve vetsi vzdalenosti je to ok, ale zase uz makro z fotaku nevezme minci v max. zvetseni (viz druha fotka - chtelo by to mozna nejaky nastavec, ale tak profi to zas delat nechci)
muj dalsi plan bude zrejme spocivat ve vyuziti kruhove zarivky.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2010
Dík. Hlavní fígl byl nejspíš ve zmenšení políčka autofocusu. Před tím mi zřejmě částečně ostřil mimo minci. Ale máš pravdu, k dokonalosti ještě dost chybí.
Možná už taky tenhle foťák víc nedokáže. Blíž než 5 cm od mince nezvládá (i podle manuálu) a větší detail už tedy neudělám. Ale kdyby ještě někdo měl nějaký tip, rád vyzkouším..
Mám taky ještě tenoučký Casio Elixim EX-S10, dneska jsem ho za stejných podmínek zkoušel a ty fotky, to je fakt bída.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pekná fotka pre zaujímavosť ; kolko času je potrebné na tak kvalitnú fotku?
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.