Moderátoři: smith
Zaregistrován
18. 11. 2009
jano7B9 napsal/a:
tak ja nevim chlapci ale klika tu nekto na odkazy? ze sa ja snazim vobec... 😕
vypadá podobně, a pokud bude takto fotit, tak to bude šupa.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ja sem klikal ale nepoznam z toho jestli ta psi znamka na cervenem podklade byla delana timto nebo fotakem
Zaregistrován
30. 5. 2009
To Jano: Sorry, tvojeho odkazu jsem jsme si vůbec nevšimnul.😳
Zajímalo by mě (už to tu někdo psal) jestli to zvládne "vyfotit" celou minci, která má průměr větší než 2cm
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
18. 11. 2009
Zaregistrován
23. 6. 2007
Tak mě to nedalo. Tohle potřebuju pro to, abych udělal kvalitní fotku:
- Papír formátu A4 s dírkou o trošku menší, než obrys objektivu ( pro omezení nežádoucích paprsků )
- lupa ze starého zvětšováku ( může být i normální sklo). Slouží pouze pro opěru foťáku, aby se neklepaly ruce. Pak ale samozřejmě musí být hranolky větší, aby byl foťák schopen sejmout ostře objekt )
- 4 hranolky 1x1 cm
- vizitku, kterou věnuje jakýkoliv rádoby manager ( křížek na ni slouží pro snadnější ostření ).
- 1 stolní lampička
na druhé fotce je celé složité zařízení po sestavení ( lampička je pod papírem a osvětluje zeshora mírně zleva ).
Vizitka slouží pro snadnější zasouvání mincí pod lupu
Pak už stačí jenom položit foťák na díru v papíře tak, aby ji celou zakrejval, vysunout blesk a zaostřit. Fotím normálně na automat bez vyvážení bílé ( stejně fotky pak převádím do černobílých ).
Náklady 00nic a fotky jsou si myslím dostačující.
Jo a v případě proofek se samozřejmě musí použít gama v libovolném editoru.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
To je zajímavé, mě stačilo jen tohle:
podklad kontrastní k minci
zapnout lampičku (vzdálenost podle potřeby)
nastavit na kompaktu makro s ručním zaostřováním
nastavit expozici, clonu (dalo by se i automaticky) a zaostřit (vzdálenost tak 5-10 cm)
udělat foto🙂 (bez blesku, samozřejmě)
Většinou jsem překvapený, jak nechutné detaily fotka ukáže, většina mincí pak tady vypadá hůř než od pohledu🙂
Jenže teď mám zrcadlovku s minimálním ohniskem 45 cm... uvidíme, kdyžtak budu muset koupit makroobjektiv.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Fotky ktere sem davam delam starym kompaktem 3,2Mpix, svitim na to pres pauzovaci papir aby to nedelalo nezadouci odlesky. Aby nebyly videt stiny tak pouzivam matny cerny podklad.
Zaregistrován
18. 11. 2009
Dnes mi přišel ten mikroskop. fotí myslím dobře, jen k němu mám dvě připomínky - a ty se týkají stativu (držáku) - 1. dotahování polohy mikroskopu je na kloubu- system stáhnutí kloubu,2. není universální - nejde dát na malý stativ (hama), což je škoda. 3. ostření je manualní, ne elektronické.
Jinak fotky posuďte sami
[
[
[
Zaregistrován
9. 3. 2010
Vypadá to slibně. Můžeš ještě prosím tě na zkoušku bliknout nějakého římana nebo PG jestli bude vidět i struktura kovu ? Díky
Zaregistrován
18. 11. 2009
vyfotím celý i detail
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.