Moderátoři: smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
je to velmi slusne (a i pekna mincicka), zkus si pred zarovku dat napr. bily papir - mely by ti zmizet ti preexponovane zony (odlesky). chce si to pohrat s expozici a radeji mirne podexponovat (je to ale samozrejme pripad od pripadu).
Zaregistrován
9. 12. 2007
Tak jsem konečně snad vyřešil problém s focením, lépe psáno se světlem. Sháněl jsem nejdřív lupu s lampou, ale pak jsem si od našich čínských kolegů na Ebay koupil žárovku na focení /150 ká i s dopravou/ a fotostan od Elementrixu /je dovolena reklama?/ za 412 včetně poštovného. Stan došel před půl hodinou, takže to teprve šteluju, ale výsledky se mi líbí. Ten tolar se normálně strašně blýská, ale takhle bez úpravy přes Photofiltr to není tak zlé, ne? A ta celková cena /562/ je také ucházející. Tak co vy na to?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
neni to spatne, jen je potreba s tim asi jit dal od zdroje svetla - ma to podobny nesvar jako jsem zkousel ja s diodovym osvetlenim - nerovnomernost - prostredek je prepalenej (ja ho mel zase nedoexponovanej) zbytek se nezda spatnej a zda se, ze je to na dobre ceste.
ta lampa s lupou neni zla, ale je dobra jen na urcity vychytavky, da se bez ni obejit a normalne s ni bezne fotky nefotim.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Pánové,prosím o radu.Co dělám špatně,když revers mince (asi dobové falzum denáru Ladislava V.) vypadá jako inkusní ražba,ale v reálu není.Díky.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
nasviceni, pokud ma vrhat stin, musi jit z leveho horniho rohu fotky.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Ukázka že i v polních podmínkách lze udělat slušnou fotku.
Foceno z ruky a s bleskem přičemž medaile je v plastikové krabičce.
Fígl je v tom, nastavit co nejvyšší clonu a zaměřit ne na medaili ale na prázdné místo vedle ní, tím se vyhneme reflexům od blesku.
😎
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pěkné, ale je otázka, jestli by rozumné osvětlení neudělalo stejnou práci.
Zamířením mimo focený objekt navíc riskuješ rozostření (+ případné vady obrazu, které se směrem k okrajům snímku většinou zhoršují), pokud si tedy nehraješ s ručním nastavením focusu nebo nemáš dostatečně inteligentní autofocus, který pozná i tak na co chceš ostřit🙂
A vyšší clona znamená nižší světelnost a při vyšším ISO i zrnitost snímku - obecně to chce na takové focení kvalitní techniku.
Zaregistrován
16. 2. 2008
tenzor napsal/a:
Pěkné, ale je otázka, jestli by rozumné osvětlení neudělalo stejnou práci...
Jistě že jo, proto jsem napsal v polních podmínkách. Potřeboval jsem jí vyfotit na schůzi v potemnělé zasedačce.
Zaregistrován
15. 7. 2007
bez komentare k foceni apod. (ktere dopadlo skutecne dobre na polni podminky) musim rict, ze originalni predlohu (florin) k teto medaili osobne povazuji za jednu z nejkrasnejsich novodobych minci. co jsem ale videl ty ceny, tak je to palba😞
Zaregistrován
16. 2. 2008
Originální předlohou je Gothic Crown, Florin byl ražen později.
Jinak souhlasím, je to mimořádně hezká mince, bylo ji raženo jen 8000 proto ta cena.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.