Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Mne sa osvedčilo nakupovať anglické známky na britskom ebay od predajcov, ktorí posielajú známky len v rámci UK, lebo tam odpadá drvivá časť prihadzujúcej konkurencie. Známky si potom nechávam posielať na adresu môjho kamaráta, ktorý pracuje v Aberdeene a domov chodí každé 3-4 mesiace. Vždy príde s obrovskou zásielkou známok, za ktorú by som Však zaplatil za normálnych okolností oveľa vyššiu sumu :-) Anglické známky, myslím základné katalógové typy, som si kúpil skutočne za zlomok ceny.
ked mas moznost tak to treba vyuzit...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zadní část obálky se služební známkou. Zajímavostí jsou dvě doruční razítka Peshawaru, což je neobvyklé.
Datum je nečitelné, ale známky byly vydané v r. 1909, Durandova linie oddělující Afghánistán od Britské Indie v r. 1893. Jak je vidět, tak si Afghánci s tímto hlavu nelámali, správně by vedle služební známky měla být i odpovídající známka tehdejší Britské Indie. Jak to bylo v případě služebních dopisů není přesně známé, je to de facto zasílání dopisů do zahraničí a Afghánistán se stal členem UPU až v r. 1928.
Obrázky:
Zajímavé užití nouzového gumového razítka p.ú. Kábul v závěru roku 1961(či krátce později) společně s méně častým užitím dvoupásky emise pro sběratele Mi.č.549 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.