Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Tak se po delší době zase něčím pochlubím - tentokrát bohužel padělkem. To je tak, když si člověk nedává pozor.
Obálka s daty neodpovídá vydání, fialové razítko- zcela jasné falzum, černé razítko také falzum a podací oválné razítko - těžko říci.
Takže pravá je zřejmě pouze známka. V případě pravosti by tato obálka byla docela senzační, protože podobnou jsem neviděl ani ve vynikajícím exponátu A. Zuluety.
Ale vzhledem k údajům na obálce pokládám celou tuto celistvost za podvrh.
Obrázky:
Tak známky jsem dnes v pořádku obdržel, radost pohledět...😋
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
padělky vypadají jinak a z více typů které jsem již viděl, kvalitou kresby detailů nedosahují pravých známek(nehledě na drobné odchylky rozměru velikosti obrazu známky, případně druhu perforace)
K těm krásným leteckým známkám mohu jen gratulovat, něco takového se hned tak nevidí.
Jinak existuje literatura (kterou Dráček má), kde jsou letecká falza docela dobře popsaná.
Ještě k mojí obálce: R. Jack mi napsal, že i podací oválné razítko je jednoznačný padělek a doporučuje mi známku odlepit, protože známka sama o sobě je dost vzácná.
Nemohl jsem to vidět asi před týdnem na Ebay? Je mi to dost povědomé...
Blahopřeji k nákupu🙂
Dnešní přírůstek po delší době...
Celý TL/PL(schází jen prázdný dolní okraj) novinové známky z roku 1929.
Takto vcelku jsem jej viděl poprvé a proto hned koupil... 🙂
Obrázky:
Tak jeden malý a jeden větší přírůstek 😃
za ten malý pokládám nevydanou známku ve 4-bloku
za ten velký místní dopis zaslaný z pošty Maimana 14.11.38(fialové razítko) do Kabulu 27.11.38
Jde o první doklad(i razítko tohoto období vůbec), které jsem z tohoto města viděl(a brzy budu držet), zatím jen horší foto.
Jaromir: co mám poslal(publikace) zašlu v pondělí, promiň.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.