Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
To fakt není zase až tak složité, u velkých tygřích hlav stačí projet několik listů z obrázky rekonstrukcí a pozici najdeš velmi rychle. U malých je to dost obdobné. Jen občas existuje větší množství různých papírů, většina se však na českých známkách nevyskytuje. Jak říkám jen trochu cviku a pak jde to velmi snadno. Jaromír mi to určitě potvrdí.
Ještě jedna známka tygří hlavy - emise 1875 z poslední aukce. Pro její široký okraj bývá vedena jako odchylka, někdy i chybotisk. Tahle jediná známka mne včetně poplatků přišla přes 100 Eur. Katalog má 140 GBP. Už před pár lety jsem ji sehnal ve dvoupásce s jinou známkou, prodejce ji prokazatelně odeslal z USA - poslal mi k tomu podací lístek i reklamační protokol, že zásilka z USA do ČR řádně přišla. Známky jsem nikdy neobdržel a když jsem doklady odeslané z USA předložil na naší poště k prověření, tak mne s tím vyhodili, ať si to vyřídím s odesílatelem v USA. Ten byl natolik slušný, že mi tehdy vrátil alespoň polovinu peněz.
Obrázky:
Musím ještě potvrdit Ikankova slova, že určení jednotlivých emisí i ZP je u Tygřích hlav Afghánistánu velmi jednoduché. Když má člověk dokumentaci jednotlivých desek, tak ZP určí bez lupy od oka a potom je několik málo variant papíru a průsvitek.
Podstatně náročnější je tyto známky sehnat a dopisy ještě náročnější. Tam již velkou roli hraje náhoda, protože jinak by se člověk nedoplatil. Např. na Sandafyre prodávali nedávno neúplné rekonstrukce desek z první emise, známky byly v hrozném stavu (většinou utržená snad polovina známky) a přesto jednotlivá známka v neúplné rekonstrukci vycházela přes 100 USD.
Arch 100ks známých známek s Budhou z r. 1951. Známka má vysoký katalog 9,75 GBP.
100 známek tedy 975 GBP. Zajímalo by mne, kde se ty údaje v katalozích vzaly, Michel 12 Eur, arch tedy 1.200 Eur. Známky přitom nejsou nijak vzácné.
Bohužel se mi celý arch nevešel pod scaner, takže je vyobrazena jen větší část.
Obrázky:
krasna vec!!! zarazila ma cena kolko hodnotia katalogy. Pan Jaromir predsa vy zbierate toto obdobie ci len okrajovo?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.