babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
7. 9. 2010, 19:37

gratulujem ti Dracku, naozaj celkom zaujive znamky pricom velmi nizky naklad!

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
8. 9. 2010, 08:54

Pro Dracka. Prostudoval jsem i knihy od J. Wilkinse - Afghanistan revisited, Postal History 1840-2002 a o tomto vydání se nezmiňuje. Takže ta stříhaná bude též dost velká rarita.
Musím se jen smát, jak je naprosto rozhodující popularita známky. Někde jsem četl, že např. Saských trojek se dochovalo snad 4000ks! a přitom jsou pokládány za velké rarity a cena začíná někde od 50.000,-Kč.
Z toho pro naše sběratele vychází, že nemá smysl sbírat třeba Velkou Británii nebo Německo, protože i průměrný exponát by vyšel na miliony, kdežto u zemí jako třeba Afghánistán se dají sehnat skutečně slušné rarity relativně za pár korun. Navíc zde člověk často naráží na nové objevy. Myslím, že by se pár takových zemí najít dalo.
Ještě k těm mým obálkám.
Tu se Skeletonem jsem vydražil za 123,40 GBP - bylo asi 5 zájemců. Tu druhou z r. 1919 dokonce jen za 17GBP - zájemci asi 3. Vzhledem k vzácnosti jsou to směšně ceny.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
8. 9. 2010, 18:06

Jaromír: děkuji za potvrzení infa z Tvé knihy, jinak za tu obálku se Skeletonem dát jen 123 GBP je myslím fantastický nákup... 😃 😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
9. 9. 2010, 08:41

Vyjádření k obálce se známkou Skeletonu od J. Wilkinse, který je autorem několika odborných publikací:
Jaromir
This is a very nice cover. The issue and the cancel both appeared in
1309AH and the Dari address should confirm this. Whilst there are
forgeries using this cancel this cover, at first glance, appears to be a
nice example.
Též si myslím, že za 123 GBP je fantastický nákup. Určitě je těchto obálek méně než např. obálek se Saskými trojkami. Horší to ale bude s předělávkou exponátu.
Tato obálka i obálka s chybějícím ornamentem tygří hlavy by si zasloužily samostatnou stránku,
ale nevím co vyřadit.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2010, 11:05

Posílám vyjádření od J. Wilkinse k vydání z r. 1941 a neperforovaným známkám:
Jaromir
My apologies for not reading your email correctly.
The 1941 Sugar Mill Brown issue was, as you are aware, was prepared for use
but not issued as the postal rate changed before issue. As is their
procedure they always print a short run of imperfs sometimes 100 or so but
as Frank Patterson states that only about 700 perf were released I would
consider imperf copies to be relatively scarce. I would speculate less than
100 but how small a number I do not know.
Kind regards
John

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2010, 11:07

R. Jack mi napsal, že má ve svojí sbírce 2 obálky se známkami Skeleton 1894-5. J. Wilkins o žádné další neví, takže zatím jsou zmapované 4 tyto obálky.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
11. 9. 2010, 15:23

R. Jack mi napsal, že má ve svojí sbírce 2 obálky se známkami Skeleton 1894-5. J. Wilkins o žádné další neví, takže zatím jsou zmapované 4 tyto obálky.

Zajímavé, opakovaně blahopřeji k "raritě" 😉
(díky za vyjádření od J. Wilkinse...) 🙂

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2010, 18:38

Ještě něco o J. Wilkinsovi z Austrálie. Je to zřejmě poslední žijící sběratel a znalec známek Afghánistánu, který se osobně znal se všemi "legendami" Afghánistánu. Psal mi, že se znal dobře s Mjr. Adrianem Hopkinsem, Frankem Pattersonem, Winthropem Boggsem (toho velmi uznával Dietrich) a s Dietrichem dokonce připravovali společnou knihu. Dietrich bohužel v r. 2002 náhle zemřel. Nyní J. Wilkins pracuje na opravě Dietrichovy knihy Afghan philately, protože se tam Dietrich dopustil několika chyb.
Ale i Robert Jack je vynikající odborník a autor. Jeho kniha Revenue stamps of Afghanistan je zatím nejlepší, co o Afghánských kolcích vyšlo. Tuto knihu vysoce oceňuje např. i John Wilkins.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 9. 2010, 18:41

Pokud by někoho z čtenářů blíže zajímaly známky Afghánistánu, zde je odkaz na stránky Roberta Jacka:
http://www.afghanphilately.co.uk/

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
23. 9. 2010, 19:13

Tak Jaromíre, k zítřejšímu svátku Ti přeji vše nejlepší, bohužel nějaký filatelistický dáreček si budeš muset koupit už sám 😁 😈

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.