Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
10. 2. 2006
Já vím Jano, že máte velmi dobře popsáno vkládání obrázků na Sběrateli (ne na Infofile, abych Vám vrátil rýpnutí). Problém byl, že mi to ze začátku fungovalo, potom jsem nebyl schopen žádný obrázek do Imagevenue dostat, třebaže se zobrazily načtené adresy. Nyní to zase jde, snad to vydrží. Chyba byla pravděpodobně někde v mém PC, ale opakovanými restarty se mohla odstranit.
Zaregistrován
26. 7. 2007
:D v pohode
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
10. 2. 2006
[
Zaregistrován
10. 2. 2006
[
Nyní jsem tam umístil první těžký kalibr. Kompletní nepoužitý arch tygřích hlav z roku 1878 - deska C. Vydání se říká Skeleton, nominál 1 shahi. Ten arch nepatří k nejvzácnějším, počítám, že se jich zachovaly desítky, ale zajímavější je druhá strana archu. Označení a vlastnický podpis Maurice Burruse. Už jen to, že tento gigant světové filatelie podepsal svůj arch pokládám za důkaz, že si tento materiál cenil. Pochybuji, že nyní na světě existuje filatelista, který v současné době má sbírku známek jako měl kdysi M. Burrus. Jen pro zajímavost: vlastnil asi 6 červených a modrých Mauritiů POST OFFICE, obálku s Červeným a Modrým Mauritiem POST OFFICE, měl sbírku Havajských misionářských známek včetně 2 centového unikátu atd. Napsal jsem o něm dost obsáhlý článek na Infofile.
Zaregistrován
10. 2. 2006
[
Obálka se známkami Mi. č.1, ( Gibons č.1). Gibons dokonce známky z první emise z desky A vede samostatně. Desky B,C,D vede pod čísly 2-9.
Jsou to první poštovní známky použité v Afghanistánu (tehdy Království Kábul). Tyto obálky jsou mimořádně vzácné. Vzácností se vyrovnají jen obálky se známkami z desky B první emise. Obálky se známkami z desek C a D jsou již méně vzácné. Pokud někdo má jakoukoliv obálku s tygří hlavou, rád ji uvidím. Zatím nevím o žádném sběrateli v ČR.
Zaregistrován
10. 2. 2006
K tomu ještě jednu perličku. Rekonstrukce tiskových desek jsou zobrazeny v knize Afghan philately od Horsta Dietricha (tato kniha se dá ještě normálně koupit). Bohužel se tady Dietrich nebo vydavatel spletli a místo desky A zobrazili 2 x desku C. Ještě štěstí, že mi můj přítel z GB poslal kopii knihy Masson-Jones - The postage stamps of Afghanistan vydanou v roce 1908, která je samozřejmě v dnešní době nesehnatelná.
Jinak z první emise se nezachoval ANI JEDEN KOMPLETNÍ TISKOVÝ ARCH z žádné desky A,B,C,D. Tyto archy byly rekonstruovány Massonem-Jonesem z dvoupásek, trojpásek atd. Největší útvary se zachovaly 5 pásky u desek B,C a D a čtyřblok u desky C. Jakákoliv rekonstrukce těchto desek je mimořádně vzácná!
Zaregistrován
6. 11. 2008
Pamatuji cca před 10-15 lety 2 dopisy I.emise u tehdy starého sběratele z Prahy na burze ve Strašnicích, obě bez razítek znehodnoceny odtržením rohu známky nalepené zezadu, ale nchtěl je prodat...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 2. 2006
Samozřejmě by mne ty obálky velmi zajímaly (hlavně z jakých desek pocházely známky). Jak už jsem napsal, z desek A a B jsou vzácné, z desky D se dají sehnat a nejvíce se obálek zachovalo se známkami z desky C.
Uvedu další zajímavost. V roce 1968 na světové výstavě v Praze vystavoval exponát Afghanistán 1871-1900 náš juryman, funkcionář a vystavovatel František Ketzek. Zemřel již před mnoha lety a já jsem dlouhou dobu pátral po jeho sbírce. Teprve nedávno se mi podařilo spojit se s dědicem této sbírky, který mi poslal scany.
Co mne však překvapilo, že v této sbírce nebyla ani jedna známka z první emise a ani jediná obálka.
Dráčku, jste si jistý, že to byly obálky se známkami z první emise? Např. ve třetí emisi byly vydané velmi podobné známky, kterých se zachovalo snad největší množství (pokud se o nějakém množství vůbec dá mluvit).
Zaregistrován
10. 2. 2006
Ještě příklad vzácnosti jednotlivých emisí. Jak jsem již uvedl, z první emise se nezachoval ani jediný kompletní arch z žádné tiskové desky A,B,C,D. Ze třetí emise popisuje Dietrich, že na vlastní oči viděl asi 150 kompletních nepoužitých archů. Asi 5 těchto archů měl ve svém exponátu U.A.Isání z Pakistánu v Praze 2008.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Po tolika letech již možnou záměnu nepotvrdím...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.