Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Tyto dva archy včetně "Tete-beche" nejsou myslím také zrovna špatné...😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
"odložil" k ledu zatím či definitivně???
A který stát je to nyní ten hlavní? (není-li to tajné...) 😉
Haidarabad, T-C, Jaipur, Bhopal ???
Kdysi jsem o T-C a Haidarabadu také uvažoval neb mají hodně levných známek, variant, přetisků, celin a i poštovních dokladů jsou v zahraničí zatím relativně kvanta...
Někde mám ještě nějaký relativně běžný materiál, co jsem začal tehdá odkládat, ale musel bych to pohledat, v které banánové krabici to zrovna je... 😉
Je vynikající, že sem Dráček umístil i materiály z 20.-30.let 20.st. Tohle období v podstatě zpracoval jen Patterson, Dietrich je od Pattersona opsal a nedal tam téměř nic nového (nebo např. chybně popsal razítka na obálce Baccha-Sakkao na jehož základě katalog Michel toto vydání ze svého katalogu vyřadil).
Myslím, že je to dost neprobádané období a je zde ještě hodně co objevovat.
Co se týká razítek a znehodnocování zásilek, tak od r. 1871 do r. 1928 je má pěkně zpracované R. Jack na svém exponátu, ale po r. 1928 už se tím asi nikdo nezabýval.
Já jsem se např. domníval, jak je 19. století dobře probádané a zpracované Dietrichem (zpracoval poznatky Massona-Jonese a Boggse a k tomu přidal výsledky vlastního bádání), ale společně s Ikankem jsme narazili na několik nových objevů. Nejvýznamnější je asi ten s černými novotisky tygřích hlav.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.