Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Část dopisu od Johna Wilkinse z daleké Austrálie - autora odborných publikací o Afghánských známkách.
Dear Jaromir
The cover with the 1290 missing corner ornament is a delight to see, a real
exhibition item. Well done in securing this.
All the best in your research and collecting.
Pax Vobiscum
John
John Wilkins
Zajímavé použití dnes trochu archaického "Pax Vobiscum"... 😃
(jinak milé blahopřání)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tak mi přišel další přírůstek. Obálka se známkou z první emise 1871 - deska B. Obálka s touto známkou mi pořád chyběla do exponátu. Snadněji i levněji jsem sehnal obálku se dvěma známkami tygřích hlav z první emise deska A. Tato "legrace" mne stála 350 USD. Ale byla to zatím nejlevnější nabídka, kterou jsem měl.
Další byla na prodej za 695 USD...
Obrázky:
Dovolím si vložit také jednu nově získanou zajímavou drobnost.
Jedná se o základní jednoznámkovou frankaturu dopisu do ciziny (tarif 40pul) zaslanou 20.července 1931 z Kabulu.
Velmi zajímavé je použité znehodnocující razítko, které je v dostupné literatuře asi neznámé(pokud se pletu, prosím opravte mne).
Patterson uvádí pouze dva typy razítka(MP13, MP13A), kde je vždy měsíc uveden slovní zkratkou(např. DEC, Decem pro prosinec), na tonto poštovním dokladu má však razítko pro měsíc použito číslici... 🙂
Obrázky:
Prave som sa sem prihlasil, takze som novym uzivatelom. Naozaj zaujimave citanie ohladne Afaganistanu, klobuk dole!!! P. Petrik je naozaj v tom scitany!
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pokud myslíš Kábul, tak asi jo (nemám zrovna Pattersona při ruce). Mě se líbí i to razítko z Exchange Office Landikhana. Gratuluji k zajímavému úlovku. 🙂
Toto také myslím každý den neuvidíte... 🙂
Nevydaná známka 15pul k 10.výročí dne nezávislosti(rok 1929) v celém PL.
Jednotlivá známka se moc často neukazuje a Scott ji oceňuje jednotlivou 15USD, takto v PL - cena záliby... 😈
Obrázky:
znám i bez svislé středové perforace, ale ve sbírce mám zatím jen tento... 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.