Má pak cenu dělat exponát, když, jak naznačuješ, jurymani mohou být na nižší úrovni, než vystavovatelé samotní?
Neměl by dané téma hodnotit pouze někdo, kdo mu rozumí?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Já se ze své podstaty řídím ve všeobecné rodině podle hesla, že si má každý švec hledět svého kopyta. To znamená, že nevěřím tomu, že jurymani jsou schopni spravedlivě ohodnotit všechny exponáty, které hodnotí. Některým tématům mohou rozumět více, jiným méně, jistě svojí roli může hrát i jejich zaměření atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Z pragmatickeho hladiska sa im ani nečudujem.Ked som bol v maji na svetovej vystave v Londýne tak som za cely den sotva prešiel okolo všetkych exponatov a nie ich ešte študovat.Ja som sa o mojom exponate bavil z viacerými jurymanmi aj zo zahraničia.Každy uprednostnuje niečo ine.Ako sa nesmiem opakovat ,ako to musi byt vyvažene.Tak ja to pekne vyvažim,ako piše Pavlinka na poslednych 4 listoch .😉
mamabc1234@gmail.com
Každá záliba je hezká v tom, že jí děláme pro sebe, pro náš dobrý pocit. Zapadá pak do tohoto kontextu přizpůsobování se někomu, komu naše snaha nestojí ani za trochu času?
Z tohoto důvodu mají mít k dispozici úvodní listy k exponátům, kde by mělo být jasně a stručně napsáno, co a jakým způsobem bude vystaveno, zda vystavovatel provedl nějaký vlastní výzkum a jaké informační zdroje k budování exponátu použil. Jury má tyto úvodní listy mít k dispozici několik měsíců dopředu, aby pokud dané oblasti zase až tolik nerozumí, aby si to mohli nastudovat.
V reálném případě vystavovatelovy znalosti by měly být lepší než jurymanovy, protože všechno do hloubky se nastudovat nedá. Často jsou však vystavovatelé, které se neumí "prodat" a třeba špatným popisem ztratí mnoho cenných bodů.
No lehké přizpůsobení je nutné, protože se jedná o soutěž 🙂 . Soutěž, která má pravidla dosti přesně daná. Umožňují však několik různých výkladů.
Myslím si, že se na to bude dívat dobře. A co se týče posledních 4 listů, tak v mém případě 2 A3, tak by to mělo být v pohodě. Jeden významný objev s určením ZP v půlarchu, 2 dvojité tisky, vynechaná perforace a dopis z poslední série by měl být OK.
Tomu naprosto rozumím a to jsem na mysli neměl. Spíše jsem reagoval na poznámku Pavlínky o povrchnosti některých jurymanů a našeho přizpůsobování se jejich neprofesionálnímu chování.
Aby to nevyznělo blbě a v neprospěch místních výstav (Dejvymu se asi zježily vlasy, po tom co jsem napsala), tak u nás je vynikající systém, který asi nikde jinde není a to, že se pošle předem naskenovaný exponát a jurymané mají dostatek času, na POŘÁDNÉ prohlédnutí a prostudování exponátu. Nenavalí se to tedy na ně až na výstavě, kde moc času není. Na našich výstavách je počet exponátů ještě v normě, ale když mně chodí katalogy ze světovek se soupisy exponátů, tak jsou to centimetr silné brožury o 120-ti stránkách!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.