Ešte niečo pre kolegu ikanka.Tu je aj zdovodnene vytvorenie novej subkategorie.V podstate ide o to aby exponat kvoli čistym znamkam /ktore samozrejme nikdy neleteli/nebol automaticky preradeny z aerofilatelistickeho na poštovo historicky.
http://www.fisa-web.com/Resources/fip_aero_jg.pdf
mamabc1234@gmail.com
Já bych to tam dal z monografie - udělej z toho červené razítko a napiš kdyžtak, že to bylo počítačově upraveno. To nikdo zkoumat nebude.
Ešte maličkost.Mam kartu a zaroven aj zadnu stranu karty zmenšenu na 70%.Musim to uviest v poradi predna strana a pod nu zadnu alebo to može byt aj naopak,najskor zadna strana a pod nu predna strana.Ta druha varianta je lepšia pre celkovu upravu stranky,preto nad tym rozmyšlam.
mamabc1234@gmail.com
To záleží, jak to máš na ostatních listech (tedy pokud vůbec). Jinak bych dal přednost lepší úpravě.
Dakujem že venuješ čas mojim otazkam.Pre mna je prinos počut nazor porotcu,lebo ja som taketo detaily pri zbierani nemusel riešit.Ale pri exponate sa na to snažim pozerat očami porotcou.A asi to nebude posledna otazka z mojej strany .Dufam že sa mi dokonca mesiaca podari exponat dokončit a uvidíme sa na vystave.Zatial dik.
mamabc1234@gmail.com
Já už jsem to, že dám exponát naskenovaný včas (do 28.2.) vzdal. Mám cca 1/2 exponátu a ještě mi u většiny známek zbývá určit ZP všemožných variant.
Já na to taky koukám z obou stran, takže o svých nedostatcích vím až moc dobře. Proto se snažím dát na 1.místo hlavně dobře esteticky provedené stránky a výborně je popsat (ať jsou vidět znalosti🙂).
Jirko- nic si z toho nedělej. Hlavně pečlivě! Atˇse na to dobře dívá. Tvým největším problémem je jury, která tvůj výtvor "dostatečně" neohodnotí neb ty tvoje věci třeba nikdy neviděli. Ale to ty víš, To ti nemosím psat.😉
A pro eMka- je opravdu velký rozdíl něco jenom zakládat do zásobníků a albumů a nebo jít "s kůží na trh". Myslím, že ti to dává zabrat co? Uspokojit nejenom sebe svou prací, ale ukázat ostatním své znalosti. Není to jednoduché, jak se to na první pohled jeví. Máme krabice materiálu, literaturu a já nevím co ještě, ale sesumírovat to s popisem na jeden list, který už je z 80-ti procent zakrytý materiálem tak aby všichni věděli vocogou, není jen tak. A to ještě popřemýšlet nad tím, která ta vzácnost je ještě vzácnější, než ta druhá a ve výsledku to juryman přehlédne a tebe seberou mrákoty 😃
A na závěr. Hodnocení na světovkách: jak nemáš špičkový materiál na posledních čtyřech listech, tak nepomýšlej na lepší umístnění. Juryman z nedostatku času přečte začátek, prohlédne celý komplet ze tří metrů a proštuduje závěr, k čemu jsme svým výtvorem došli. Jak prosté milý Watsone!😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.