Ešte sa vratim k pravidlam FIP-Duplication of items should be avoided ,regardless of value.Ak to dobre prekladam, tak -Vyhnut sa duplikatom bez ohladu na ich cenu.Chapem to tak ak mam dve mimoriadne vzacne rarity ,tak aj napriek tomu že su extremne vzacne tak radšej použit len jednu .
mamabc1234@gmail.com
Konkretne:Balon Przemysl-to iste odosielacie razitko,mala zmena je len v cenzurnom razitku.Balon monte do Prahy - navonok identicke aj ked letely v roznych balonoch.Na pohlad vypadaju ako dupli,pritom velka vzacnost.Treti priklad -velmi vzacna skuška tlače s bodkov dole,takmer sa nevyskytuje,2x na fialovej znamke a na šedej.Tu je ta dupla asi uplne evidentna i ked velmi vzacna.
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Ty celistvosti jsou opravdu jak jedna (to asi duplikační je) a u těch známek dat na list fialovou a šedou. Přeci jen je to v jiné barvě. Zatímco na rozdíl od 99-ti procent zde píšících členů, mě ty poslední známečky vůbec netankují, tak ty celistvosti teda sakra jo! Na obrázku je balloon monte v Paříži rok 1870 zřejmě 16(?) říjen. Teda přesně mezi ty dvě celistvosti.😉
Obrázky:
Ty celistvosti bych tam dal všechny, s patřičným komentářem. Co se týše těch zkusmých tisků, nenašla by se tam nějaká i menší desková vada přetisku - na té první se mi zdá, že je tam čárka nad U ve Flugpost. Pak bych to tam dal klidně taky.
Ikanek aj Pavlinka velmi pekne dakujem za prispevky.Bal som sa presne toho čo piše Pavlinka,že tie celistvosti možu vyzerat ako duplicitne,najma ten ballon monte do Prahy.Je to však len vizuálne -každa bola prepravena inym balonom,uplne inou trasou.Ak však tieto detaily porota nepozna može to chapat ako duplicitne.V popise uvediem rozdiely a bude to snat v poriadku.Pavlinko ten obrazok s tymi balonmi je asi najviac publikovany z balonov a preto ho dobre poznam.Dovod je ten že v nom odletel z Pariža Leon Gambetta novy minister vnutra a najvačšia osobnost v novej vlade narodnej obrody ,ktora mala sidlo mimo Pariža v Tours.Je to ten pan čo stoji pred vačšim balonom a ma najdlhši kabat,skoro až po zem.Na pravo stoja "namornici"a na lavo prva postava je Gambetta.Tu je lepšie foto.
http://www.philasearch.com/de/i_9087_5679/countryurl/9087-A25-3006.html?breadcrumbId=1451512561.9561&row_nr=443
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.