Nepřeháním, ale mám radost z každého takového přírůstku. Od Mirka Bachratého mám tu jeho knížečku s OVS taky s pěkným věnováním a proč ne od tebe? Musím se po tom někde podívat. Já jsem napsala jen pár drobotin o květinách a světe dive se- jeden článek jsem dala do soutěže při světové výstavě v Portugalsku. No a cena na mě neostala 🙄 za ty bodíky....😃
Obrázky:
m1234 napsal/a:
Ano je to inak.Utvarove razitko je tam hlavne preto aby karta alebo dopis splnali zakladne kriterium možnosti bezplatnej prepravy.To by si mohol potom vylučit aj holubi poštu,balonovu ,Zepelinovu atd.
regula_jan napsal/a:
Tak jsem si to prošel asi třikrát ve Švarcovi, ale moc mě to neuspokojilo, tak jsem si prošel Československou filatelii vydanou k výstavě PRAGA 1988. Takže, správná odpověď zní 😉 - otiskem se potvrzuje vojenský charakter zásilky a její osvobození od poštovního poplatku.
Omlouvám se, že spamuju téma aerofilatelie, ale když už jsme to tady jednou nakousli...
Mám několik pohlednic odeslaných ze Znojemských lazaretů s razítky těchto lazaretů, ale odeslané na "civilní" poště. Ačkoliv je to tedy razítko lazaretu (konkrétně např. K. u. K. Reservespital Nr. 1 in Znaim), považuje se to také za "útvarové" razítko a lze takovou zásilku eventuálně zařadit do poštovně-historického exponátu?
Vždyť je to přece krásný doklad, tak proč ne? Lazaretní razítko určuje osvobození od poštovného a když v té nemocnici nebyl "vojenský pošťák", tak to dopoledne hromadně odnesli na poštu (nebo do schránky) a pošta tam dala své razítko. Rarita by byla, kdyby tam pošta dala příjemci doplatné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.