Moderátoři: smith
Zaregistrován
20. 3. 2010
Sháním radu. Mám v plánu čistit z mincí lepidlo a předpokládám, že by na to pomohl aceton. Jedná se o euromince (všechny nominály) a stříbrnou 5 euro minci. Nikdy jsem z acetonem nečistil, tak se chci zeptat, zdali to nebude nějak reagovat s kovem euromincí případně se stříbrem? Pokud ne, jaký aceton koupit, normální ředidlo z drogerie? Nebo existuje něco jako lékařský aceton, čistší bez příměsí (jako u lihu nebo benzinu)? Poradí někdo, kde se dá sehnat (např. v Praze?).
Děkuji všem zkušenějším za názory.
Zaregistrován
30. 5. 2009
Aceton nereaguje se žádnými kovy. Jako ředidlo netuším jak moc je čistý. To by chtělo prostudovat etiketu. Čistý aceton se používá v chemických laboratořích (možná i někde jinde), ale tento soukromé osobě asi neprodají a pokud prodají tak ta cena bude mnohonásobně vyšší než u obyč ředidla. Nejlepší je mít známého chemika (stačí učitel ze školy).
Snad Vám to pomůže.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
12. 2. 2010
Snad taky pomůžu.....Aceton se dá sehnat v nějakých větších firmách.....Já bych šel tímhle směrem.......
Zaregistrován
12. 8. 2006
Aceton se normálně prodává v drogerii resp. domácích potřebách. Chemicky čistý snad není potřeba.
Zaregistrován
22. 7. 2007
kde se vzalo na 5€ minci lepidlo kdyz neni bezne v obehu?
Zaregistrován
20. 3. 2010
Za lepidlo na miních může naprosto idiotská emisní politika San Marina, které tuším od roku 2007 do svých sad euro mincí tyto mince lepí, aby byly všechny rovně a nehýbaly se👿 Takže takhle je v sadě přilepena i stříbrná pěti eurovka. Vždy jde o 4 nebo 8 malých bodů lepidla, přesně rozměřených, na všech mincích, ve všech sadách (alespoň, co jsem viděl), takže se určitě nejedná o nějakou náhodu, kdy lepidlo vyteklo do mincí....
Jinak ostatním díky, zkusím použít ten aceton z drogerie, snad to bude vyhovující, ten laboratorní se mi nikde sehnat nepodařilo, v lékárně to nemají.
Zaregistrován
30. 9. 2010
panove prominou, ale..
fuj, to je hnus!
san marino, a mince? fiktivne platidlo. jediny prijem do ich rozpoctu, okrem dotacii z talianska.
a este to tam aj lepia, do tych sad..
ked som bol v san marine este pred eurom, mali tam talianske penaze.
(aj ked je pravdou ze za asi pol roka co som bol v taliansku, 2x mi vydali v supermercate mincu rep.di san marino)
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
6. 7. 2009
muzete ho zkusit koupit napr.zde:
http://www.pentachemicals.eu/ceniky/cenikcz_1.pdf
Zaregistrován
10. 3. 2009
Neviem, či kúpiš priamo riedidlo s názvom acetón. Ak nie, tak kúp riedidlo C6006 - je to acetón. 😉
Je to nepolárne rozpúštadlo a aj ak sú tam iné ketóny v malom množstve, tak žiadnu paniku. S kovmi nereagujú. Takže zbytočne nehľadaj analyticky čístý, ten z drogérie stačí.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.