Zaregistrován
1. 7. 2008
jen dodám, že svůj příspěvek jsem psal ještě předtím, než jsem četl ten majklův (shrnujeme podobné věci). Jen doplním, že když jsem se pustil do některých studií a výzkumů v minulosti, setkal jsem se obecně se dvěma faktory, které mě štvaly - první - buďto nezájem ostatních podílet se na nějakém zkoumání (např. společné systematické pátraní na aukcích/burzách/ve vlastních sbírkách/archivech ... ); druhý - i přesto, že již bylo něco publikováno, na některé to mělo efekt jako pomyslný hrách na stěnu ... i přesto, že si to přečetli, tak se v následné praxi závěry těchto zkoumání neřídili, nepoučili a ani dané myšlenky nerozvíjeli - prostě takový fast-food-konzum, kdy se někdo dožaduje nových a nových informací a pak se v nich maximálně utopí ...
já z vlastní zkušenosti můžu říct, že v Notafilii, Bankovce, a Sběratelských zprávách je např. tolik informací (jen o bankovkách), že sám nemám tyto materiály prostudované zatím všechny. Raději to čtu postupně, pomalu a hledám souvislosti případně ověřuji některé závěry s další literaturou. A myslím, že i kdyby se od této chvíle nevytisklo ani písmenko nově, tak budu mít na dalších 10 let o bankovkách co číst ...
Zaregistrován
1. 7. 2008
btw - a s tím materiálem ... když se člověk trochu rozhlédne dál než na Aukro nebo na stůl na tuzemských burzách, narazí na pěkný materiál i od počítače (nemyslím tím ty, kdo připravují aukce samotné, ale myslím tím přímo nás - sběratele). Viz např. numpszi ... vždy zajímavý rozličný materiál (jen to, co nabízel z evropských bankovek), kterého měl tolik, že mohl prodávat přes eshop nebo přes KPA ... taky mu to nepřinesl Ježíšek, ale musel tomu obětovat vlastní čas a energii, aby se mu to sešlo na jedné hromádce...
Zaregistrován
14. 9. 2008
Tezko mohou pobocky CNS souperit s vetsimi aukcemi typu Aurea - tam je to uz nekde jinde:
- celobarevny katalog s vyobrazenim vetsiny polozek
- moznost drazit online
- neni omezeni na clenstvi v CNS
- katalog posilaji i do zahranici, reklama na internetu a tak dale ...
- kratsi cekaci lhuty
- u draheho materialu daji dodavateli klidne zalohu predem
Zaregistrován
24. 2. 2009
Tak co, už jste si někdo prohlídl letošní podzimní nabídku PP. Jestli ne , tak rychle do toho. Dají se tam najít zajímavé kousky !
Zaregistrován
1. 1. 2009
neočekával bych, že se něco takového stane, ale je tam pro mě zajímavější nabídka než u Klima!
Pokud byste měl někdo z členů ochotu a čas, požádal bych Vás o zaslání několika limitů, i za poplatek.
Zaregistrován
24. 2. 2009
Určitě by nebyl problém, přidat Vaše limity k případným mým. Možná pojedu i osobně, jde totiž i o ten pokec, ale uvidím kolik bude práce a jestli vyjde čas. Ještě je to daleko.
Zaregistrován
1. 1. 2009
tak to by bylo moc fajn🙂
Průběh těchto aukcí mě nikdy nezajímal, protože tam pro mě nebylo nikdy nic, ale chápu to správně, že prohlídka materiálu je pouze v den aukce?
Zaregistrován
24. 2. 2009
Bohužel ano, jen v den aukce. Odkud jste, že bych Vás vzal na aukci. Každý člen může podle stanov vzít s sebou na aukci jednoho hosta / nečlena /. Že bychom si dali případně sraz před aukcí a bylo by to vyřešené.
Zaregistrován
1. 1. 2009
termín je ještě daleko, takže nevím, kde mě bude konec, ale pokud budu moct jen trochu přijet, využil bych Vaší nabídky.
Protože dávat limit např. na "vadu tisku, pokrčený papír", to je přihazování na zajíce v pytli.😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.