Zaregistrován
12. 6. 2011
Tak se mi podařilo získat 1801 + 1804 za vyvolávačku. Podle toho, co zde uvádíte, ohledně kvality, jsem zvědav, jestli budou N jak uvádí Klim v katalogu.
Bohužel jsem se nemohl zúčastnit osobně, neboť trčím pořád v práci včetně víkendu😞 Každopádně mám radost a zase novou zkušenost s aukcí.
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zajímá mně ta 1804, ke které mj. gratuluju. Napiš stav: možná je třeba rozlišovat stav "N" a stav "N" s popisem "perfektní zachovalost"😉 ...
Zaregistrován
17. 1. 2010
Gratulujem k úspechu. S kvalitou bankoviek u kolkovaných by nemal byť problém. Je ich dostatok nekolkovaných v perfektnom stave. Skôr by som sa zameral na kolky. Prelepujú sa občas z obehových bankoviek na N-ká. Kolky sú často mierne pošpinené so známkami obehu. Pod dobrou lupou je vidieť na povrchu porušenú štruktúru papieru od odlepovania vo vode. Papier je zdrsnený, s porušenými vláknami. Do tej 1804 by som osobne nešiel. Tam som si istý, že kolok je na 99% dolepený alebo falošný. Podľa mňa táto bankovka v pôvodnom N-ku asi ani neexistuje (aj ked sa v tomto stave na aukciách už predávala).
Zaujímalo by ma, k akému záveru ste po preskúmaní kolkov bankoviek prišiel.
Zaregistrován
17. 1. 2010
Tiež neviem čo si mám o tom myslieť. Napr. položka 1825-stav N-veľmi dobrá kvalita.
Bol som toho názoru, že stav N je už jasne definovaný.
Zaregistrován
22. 2. 2009
můžete mi prosím až se k tomu dostanete poslat scan toho zubatýho kolku v lepším rozlišení na jhkr@horicko.cz. Děkuju předem
Zaregistrován
1. 1. 2009
moje zkušenosti s nákupy v aukčních domech by se zatím stále daly spočítat na prstech jedné ruky, ale přiznám, že z těch pár UNC kousků, co se mi podařilo ulovit i ze zahraničí, mi UNC "bez přívlastků" přišlo jen jedno a to od Mach/oviče, přitom na druhé straně i všechny ostatní bankovky byly bezpochyby uncirculated, tedy neoběhové. V naší šestibodové stupnici se pod N dá zkrátka schovat kupa věcí a protože v cenách je rozdíl mezi N a vším ostatním propastný, každý se snaží svoji bankovku do kategorie N vmáčknout.
Většina ji tady odsoudila, ale pro mě je proto ze všech existujících nejvíc vyhovující 70-ti bodová PMG stupnice.
Zaregistrován
17. 1. 2010
Mne sa PGM stupnica tiež veľmi nepáči. Tam je UNC v rozsahu od 60 do 70 bodov. Veľmi široká škála. V Polsku je dosť rozšírená. Kupoval som tam poľské bankovky, vždy s min.66 bodov. V obaloch, ktoré majú rôzne rozmery, sú ťažké (zle sa ukladájú v zbierke) a ohodnotenie je dosť drahé, boli väčšinou v kvalite UNC. U niektorých som si ale nebol taký istý. Mali min.zahnedlé rohy a malé chyby. Nevýhodou je, že sa to z obalu nedá vybrať, popozerať si to a zničiť ho je škoda. Ja si rád bankovku sám prezriem, chytím do ruky. Z tohto aspektu je obal nepraktický a bankovka mi nerobí takú radosť. Od 60 do 64 bodov sú bankovky podľa mojich kritérií poväčšinou aUNC. Hodnotiaca firma chce tiež zarobiť. Aj tam je hodnotenie subjektívne, rôznej kvality. Na jednej strane zárobok, na druhej prísne ohodnotenie. To sa hrizie, to spolu nepasuje. Inak s ohodnotením stavov v Rakúsku a Nemecku mám omnoho lepšie skúsenosti ako v Cesku. Bohužiaľ. Som tiež toho názoru, že pod N sa toho veľa vopchať nedá. Kto si pozorne prečíta definíciu N, UNC, bankfrisch, tak mu je to jasné. Najlepšie to majú asi Nemci so slovom "banková kvalita". Pravdepodobne si kažký vie predstaviť, ako takáto bankovka má vyzerať.
Zaregistrován
17. 1. 2010
Tráva, tá 1K1944 bola s cestou asi pekne drahá. Za kažkú dierku päťdesiatka ;-))
Zaregistrován
9. 3. 2010
Mabrak napsal/a:
Tak se mi podařilo získat 1801 + 1804 za vyvolávačku.
Nie náhodou na limit? vyvolávačka bola 2.000 a vo výsl. listine vidím 2.200 ...
Zaregistrován
27. 2. 2010
A vesele do nákupu neprodaných položek! Neprodalo se toho poměrně hodně... (i když to momentálně zobrazuje každý los dvakrát)😲
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.