Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:42

Zkrátka, vystihuje to jedna známá hláška ze Slunce, seno...

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:42

majkle nevím, ale já na tom nic špatného nevidím. V aukci se to nevydražilo, tak si to Klim vzal do e-shopu a když si myslí, že to za tuhle cenu prodá - proč ne. Konec konců je to jeho podnikatelský riziko a kdo ví, třeba se nějakej blázen najde 🙂

Šenfi - zrovna jsi ukázal ještě druhý ukázkový příklad nepozornosti🙂

ten první je to, co tu psali ostatní (tj. pokroucené informace, které se pak stanou z výsledkových listin těmi "zaručenými"). ten druhý je v podstatě to, že nad tím spousta lidí mávne rukou (asi se neprodalo, proto je to v eshopu) nebo naopak v eshopu koupí, protože nebudou vědět, že je to staré zboží, které se točí (a v sálovkách se tváří jako prodané)

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:44

to sice ano, ale kde máte, že původní vlastník, který materiál dal do aukce byl sám Klim. Teoreticky je klidně možné, že pan XY dá bankovku do aukce a když se položka neprodala, tak majitel obchodu si jí následně koupil pro svůj e-shop. Aukční řád nic takového přeci nezakazuje. Některé spiklenecké teorie mi zkrátka mnohdy příjdou přitažené za vlasy. O tom, že na tuzemském trhu existuje kartel není pochyb, ale že by se jeden z největších obchodníků uchyloval k takovým trivialitám se mi prostě nechce věřit. Riskovat v tomhle oboru dobré jméno by mohl jen naprostý idiot.

Myslím, že Aukro je občas ukázkou toho, že toho spousta lidí s dobrým jménem je schopna poměrně opakovaně a za menší profit😃

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:47

Myslím, že Aukro je občas ukázkou toho, že toho spousta lidí s dobrým jménem je schopna poměrně opakovaně a za menší profit😃

myslíš nejmenovaného pána od Betlémské kaple a jeho filatelistického přítelíčka? 🙂

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:51

to sice ano, ale kde máte, že původní vlastník, který materiál dal do aukce byl sám Klim. Teoreticky je klidně možné, že pan XY dá bankovku do aukce a když se položka neprodala, tak majitel obchodu si jí následně koupil pro svůj e-shop. Aukční řád nic takového přeci nezakazuje. Některé spiklenecké teorie mi zkrátka mnohdy příjdou přitažené za vlasy. O tom, že na tuzemském trhu existuje kartel není pochyb, ale že by se jeden z největších obchodníků uchyloval k takovým trivialitám se mi prostě nechce věřit. Riskovat v tomhle oboru dobré jméno by mohl jen naprostý idiot.

Jistě, mohlo to být i tak, že měl Klim štěstí, nakoupil za dobrou cenu několik kousků (kolik, to nevím, aktuálně jsem našel ty dvě stovky a tisícovku) a teď na své riziko zkouší prodat s přirážkou.

Tak si aspoň budu pro příště pamatovat, že jsem nestihl udělat dobrý obchod a nebudu nikomu ty vydělané peníze závidět. Ono se to určitě prodá.

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:51

Šenfi - zrovna jsi ukázal ještě druhý ukázkový příklad nepozornosti🙂 ten první je to, co tu psali ostatní (tj. pokroucené informace, které se pak stanou z výsledkových listin těmi "zaručenými"). ten druhý je v podstatě to, že nad tím spousta lidí mávne rukou (asi se neprodalo, proto je to v eshopu) nebo naopak v eshopu koupí, protože nebudou vědět, že je to staré zboží, které se točí (a v sálovkách se tváří jako prodané)

teď nerozumím. Ono se to tedy prodalo v aukci nebo až z neprodaných losů?

Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:52

Některé spiklenecké teorie mi zkrátka mnohdy příjdou přitažené za vlasy. O tom, že na tuzemském trhu existuje kartel není pochyb, ale že by se jeden z největších obchodníků uchyloval k takovým trivialitám se mi prostě nechce věřit. Riskovat v tomhle oboru dobré jméno by mohl jen naprostý idiot.

Šenfi, beriem Vás ako seriózneho človeka. Toto snáď nemyslíte vážne!!!
U tohoto "skvelého" obchodníka už roky nenakupujem a to som mu tam nechal pár...Kč. Popisy, stavy, ceny, nič nesedelo a nesedí. Ani v popise aukcií v aukčnom katalógu.
Je mu úplne ukradnuté meno, hlavne že dobre zarobí. Investorov je dosť, čo tam po nejakom zlom popise stavu.
A keď už sme pri tom, seriózneho českého obchodníka zatiaľ nepoznám.

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:53

Výsledková listina a očití svědci tvrdí, že se to zboží prodalo v aukci.

Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:55

Majkl ma predbehol, dal som to do inej sekcie.

http://www.filatelie-klim.com/cz/detail/100koe1411920s-orieaobankovn-uvzors3xper_no3969

Takže história sa opakuje.Išla na limit. Buď bol vymyslený a skúšali, alebo nezodpovedal stav.

http://www.filatelie-klim.com/cz/detail/100koe1411920s-orieasbankovn-uvzors4xper_no3968

Ďaľšia...

http://www.filatelie-klim.com/cz/detail/50koe1101929serieya_no3970

za 400,-nikdo nechcel.....

Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 10. 2012, 22:56

Výsledková listina a očití svědci tvrdí, že se to zboží prodalo v aukci.

Predalo, na limit, sám som tú 100 1920 3x neplatné chcel, keby nebola stav 0, namiesto popísaného UNC.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.