Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#161 - 23. 10. 2012, 19:59

no takze v nazore nie som sam...

Miciko

Uživatel

Zaregistrován
25. 1. 2010

#162 - 23. 10. 2012, 20:04

=Dracek]
Miciko:
Pokud budu brát Československo, pak mince + bankovky poslední roky stálý nárůst a poslední 6-12 měsíců občas stagnace, něco mírný pokles, zajímavé střední věci a varianty v dobrých stavech nárůst stále.

Tiež to tak nejako vidím.
Čo sa týka aukcií, a aj tejto Klimovej, až na pár výnimiek mám dojem, že ceny bankoviek a BZ konečne klesajú. Z čoho mám ako zberateľ radosť.

Čo sa týka cenotvorby, tak som to tu opisoval už dávnejšie, keďže som na aukciach veľa nekupoval a viac som sledoval okolie a dražiteľov. Len sa mojim vetám nevenovala patričná pozornosť.
Tento krát si to už všimli mnohí a Majkl to tak nejako opísal.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#163 - 23. 10. 2012, 20:31

Miciko:
říkal jsem už dříve, že naše bankovky jsou dle mého názoru většinou cenově přepálené, investory. obchodníky a do toho několik bohatých sběratelů a trh rázem zblbne... Něco podobného bylo u mincí nedávno třeba boom na zlaté sady, zlatá architektura a pamětní mince ČR a dnes je to již mírně na ústupu také...(ceny neodpovídají ani nákladu a počtu sběratelů)

Úplně typická ukázka nesmyslných cen posledních cca 6-18 měsíců z bankovek je 500Kč/1923, která se ve stavu cca 3/3 prodávala před několika roky běžně cca do 15000Kč. Je to sice vzácná bankovka, ale na druhou stranu těch více oběhových je "relativně" dost. Něco podobného je asi i 1000Kč/1919 a asi i 100Kč/1919 kdy silně oběhových je relativně dost.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

jirka72

Uživatel

Zaregistrován
14. 9. 2008

#164 - 23. 10. 2012, 20:36
Miciko: říkal jsem už dříve, že naše bankovky jsou dle mého názoru většinou cenově přepálené, investory. obchodníky a do toho několik bohatých sběratelů a trh rázem zblbne... Něco podobného bylo u mincí nedávno třeba boom na zlaté sady, zlatá architektura a pamětní mince ČR a dnes je to již mírně na ústupu také...(ceny neodpovídají ani nákladu a počtu sběratelů) Úplně typická ukázka nesmyslných cen posledních cca 6-18 měsíců z bankovek je 500Kč/1923, která se ve stavu cca 3/3 prodávala před několika roky běžně cca do 15000Kč. Je to sice vzácná bankovka, ale na druhou stranu těch více oběhových je "relativně" dost. Něco podobného je asi i 1000Kč/1919 a asi i 100Kč/1919 kdy silně oběhových je relativně dost.

ano, je to tak ... lepsi legionare drzi obchodnici a ostatnim se obcas predhodi "luxusni" stav (2-3) za ctvrt milionu. A zajem je, protoze jaksi doslo k uplnemu vymizeni lepsich kusu a tak se uz stav 2 bere uz jako sberatelsky vrchol. Obchodnik samozrejme rad investorovi poradi: To kupte, to je nejlepsi dostupny stav, vyhodna investice, za pet let prodate za pul mega ...

orkuaa

Uživatel

Zaregistrován
27. 6. 2012

#165 - 23. 10. 2012, 21:17
mam otazocku preco tie nase bankovky idu ceny tak strasne vysoko, i nad katalog? preco sa to preplaca? je to terajsi trend? neviem si to vysvetlit, a to sa tyka aj numizmatiky...

podla mna je to trochu aj preto, ze vacsina ludi co zacina zbierat alebo na zaklade chvilkoveho poblaznenia chce "investovat", ide radsej do Ceskoslovenska lebo "to je nase - ked budem potrebovat tak to u nas najrychlejsie predam".. tento nazor som uz pocul vo svojom okoli viackrat a som nachylny tomu pomaly uz aj verit ..

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#166 - 23. 10. 2012, 21:26

Každá pyramídová hra funguje pokiaľ do nej pritekajú čerstvé peniaze. A tie zatiaľ tečú, aj keď napr. na Slovensku záujem o bankovky veľmi ochabol. Ľudia väčšinou zbierajú 2 EURové mince, pretože sú lacné a každoročne je dostatok nových. Zbierať EURové bankovky nie je lacná záležitosť a zháňajú sa komplikovanejšie.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

nota7

Uživatel

Zaregistrován
16. 6. 2010

#167 - 23. 10. 2012, 21:49

Už jsou Klima zveřejněné neprodané kusy, ale moc toho nezůstalo🙂

chybotisky

Uživatel

Zaregistrován
1. 1. 2009

#168 - 23. 10. 2012, 22:12
Už jsou Klima zveřejněné neprodané kusy, ale moc toho nezůstalo🙂

moc nerozumím tomu, proč prodává neprodané položky za ceny, za které se neprodaly. U jiných aukčních domů se doprodej realizuje za zhruba 90% původní vyvolávací ceny, což mi přijde logičtější.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#169 - 23. 10. 2012, 22:14

chybotisky napsal/a:

moc nerozumím tomu, proč prodává neprodané položky za ceny, za které se neprodaly. U jiných aukčních domů se doprodej realizuje za zhruba 90% původní vyvolávací ceny, což mi přijde logičtější.

U nás? A u kterých? Žádný takový neznám.

acme2000

Moderátor

Zaregistrován
1. 7. 2008

#170 - 23. 10. 2012, 22:20
To máš tak: na aukci (ne nutně této konkrétní) přijede cca do 5 sběratelů "střední třídy", tolik nebo spíš méně velkosběratelů a tři čtyři obchodníci. Plus neznámý počet neznámých lidí pošle limity v neznámé výši. Plus někdo neznámý draží po telefonu. "Nějak" se formálně správným a nenapadnutelným postupem docílí cen, u kterých si přítomní sběratelé "střední třídy" klepou na čelo. Pak se zveřejní výsledková listina. Zodpovědní otcové rodin, lidé předdůchodového věku apod. (zrovna ti prý nejčastěji kupují třeba Kalouskovy dluhopisy, jak jsem se dnes dočetl v novinách), si prostudují dosažené ceny, vezmou své úspory cca 200-300 tisíc, kontaktují obchodníky a jdou uložit své peníze. Když dostanou slevu nějakých 5-10% z ceny dosažené na aukci, jsou za to ještě vděční... 🙄 Takže spokojení jsou všichni, kromě sběratelů. Ale co už, je hezký podzim, třeba bude bílá zima, na světě je přece krásně... 😉

... a možná jeden z důvodů, proč mě sálovky, jako byla ta v Brně, nechávají naprosto chladným ... nevím proč, ale připomíná mi to skořápky ... hejl přijde, sází a ať se děje, co se děje, nakonec se baví jen skořápkář a hejl je za vola :/

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.