Zaregistrován
24. 2. 2009
Dík za obrázku, už " mlčím ". Ale i přesto sdělím svůj dojem. ČNB musí vědět , kolik kusů bankovek si objednala a zaplatila a podle mého poskytuje tyto údaje vydaVATELŮM KATALOGU. Jedině , že by to byly třeba náhradní tisky, ale tady to byly Zetka. Takže těžko říct, snad se někdy dozvíme pravdu. Jen mi to připomíná něco jako 5 Ks s. B !!! Zde si myslím, že se jedná o " podvod " A jako další moje úvaha jsou " novodobé Slovenské ZETKA ". O tom si taky myslím své.
Zaregistrován
1. 1. 2009
Bajera papírového nemám, ale ten co visí na internetu má u všech sérií otazníčky, pan Bajer si ještě do ČNB pro info nezašel? Lenoch.🙂
Nevím Zdeňku, jestli a v jaké míře poskytuje ČNB exkluzivní informace vydavateli katalogu, ale snad v každé zemi sběratelé používají formulku "katalog neuvádí".
Moje postřehy k A71:
1) 50 Kč tištěno 9x5 na archu, 500 Kč 6x5 na archu, u 100 Kč si myslím série vyšší než 72 nepřipadá v úvahu, takže kombinace na výběr 9x4, 7x5, 6x6. Šest cedulí vedle sebe bych vyloučil hned, logicky mi do řady nejlépe pasuje 7x5.
2) Pokud jsou informace zdroje (Mojmíra:)) pravdivé, oba kusy byly zachyceny nezávisle na sobě s odstupem několika let. Jaká je pravděpodobnost, že v takovém případě narazíte na sériová čísla tak podobná a nízká(03xxxx), počítáme-li s dvěma cykly po 36 cedulích a tedy bylo-li vytištěno minimálně 823371 kusů v tom druhém?
Zaregistrován
24. 2. 2009
Jo s Mojmirem jsem o tom mluvil, bankovky jsem již před časem držel " fyzicky " v ruce. Jen se snažím najít nějaké souvislosti. Zřejmě se mi to nepodaří. Takže to uzavřu gratulací prodejci a " možná i kupujícímu ". Tady je to ale velká loterie.
Zaregistrován
1. 1. 2009
je to loterie.
A souvislosti se snažím hledat i já, ale nikoho jiného, kdo by bankovky ČR sledoval tak pilně a důkladně jako Mojmír neznám, ostatní si informace buď nechávají pro sebe anebo z laické veřejnosti prostě lepší nejsou, a ty oficiální interní jsou zatím nedostupné.
Zaregistrován
24. 2. 2009
A ještě nevidím důvod, proč by neměly být dány do oběhu např " 2 POSLEDNÍ SÉRIE ? " anebo více. Vždy se nové bankovky objeví v oběhu ve větším množství
Zaregistrován
16. 8. 2008
nesledujem moderne bankovky, preco su serie A69 alebo A71 zaujimave?
Zaregistrován
10. 3. 2009
A71 - najvyššia dokladovaná séria pri 100 Kč 1993 A. Zmysel to má snáď len pre toho kto tie 100vky zbiera na čísla sérii. Pre ostatných zberateľov je jedno akú sériu si z tejto bankovky odložia, preto si myslím, že je cena hodne uletená. Vydražil to limit.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 1. 2009
Podzimní Klim je online a bude na co se dívat až budou obrázky🙂
Zaregistrován
20. 12. 2011
link?prosím
Zaregistrován
2. 11. 2008
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.