Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#11 5. 6. 2007, 20:32

Aleee ja neříkám že to není cenné 😃 Je to prostě chyboražba... a ta má cenu jak pro koho🙂 ....Jsou prostě blázni, co to koupí za několik tisíc🙂 Já bych za to nedal ani pětikačku... to je celá filozofie chyboražeb.

Btw. sem se čas od času naskytne prostě blbě udělaná mince v každém období, ale mě osobně to ze židle nějak nezvedá🙂 To je celá story ...

A v 1/1 tak 20 až 45 kaček🙂

Prostě to není třeba Groš Pohrobka, nebo pětihaléř 24...

rihav, chlape, asi Ti pošlu novej katalog😉

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#12 5. 6. 2007, 20:37

Novotný tam má samé bludy😉 Trh má trošku víc rozdílnou realitu...

robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

#13 5. 6. 2007, 20:37

A přeci 10kč 1993 s malým kč je také chyboražba nebo se pletu???? Je nyní na aukru a hned bych ji koupil kdybych měl zbytečných 10 000 :-)

Za pár let to bude pěkně cenné :-)

Tipoval bych v 10tkách tisíc

Profilový obrázek
František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

#14 5. 6. 2007, 20:38

Je jich jen 1000ks

Třeba to bylo s mým 5h 1931 také tak ale nikdo o tom neví :-)

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#15 5. 6. 2007, 20:41
Je jich jen 1000ks Třeba to bylo s mým 5h 1931 také tak ale nikdo o tom neví :-)

10 Kč 1993 s malým Kč není chyboražba, ale účelový odražek mincovny v nákladu 1000 Ks, který měl být zničen, ale dostal se do oběhu. Ty pořád pleteš jabka s hruškama.🙂

Má snad 20 haléřů 1993 nebo kdy to bylo, s pootočeným rubem a lícem cenu 20 000 ? Ne... má cenu 80 korun...🙂

robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

#16 5. 6. 2007, 20:43
Aleee ja neříkám že to není cenné 😃 Je to prostě chyboražba... a ta má cenu jak pro koho🙂 ....Jsou prostě blázni, co to koupí za několik tisíc🙂 Já bych za to nedal ani pětikačku... to je celá filozofie chyboražeb. Btw. sem se čas od času naskytne prostě blbě udělaná mince v každém období, ale mě osobně to ze židle nějak nezvedá🙂 To je celá story ... A v 1/1 tak 20 až 45 kaček🙂 ...

Ja ho mam, jen uz mi ho asi 14dnu ma vracet kamos🙂 a odted az budu opisovat cenu nejake mince, tak se budu divat pozorne, slibuju😃

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#17 5. 6. 2007, 20:44
Ja ho mam, jen uz mi ho asi 14dnu ma vracet kamos🙂 a odted az budu opisovat cenu nejake mince, tak se budu divat pozorne, slibuju😃

...mail🙂

robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
vrablicm

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2006

#18 5. 6. 2007, 20:45

akras2 : Já měl stejný problém s 3 haléřem 1953. Sháněl jsem informace všude možně, dopisoval si se skutečnými odborníky v numizmatice, ale nikdo nevěděl. Všichni mi řekli, že je to zmetek, takže prakticky bez hodnoty, resp. cenu si určí případný zájemce sám. Alespoň nějaké vysvětlení jsem dostal z České národní banky, i když mě tedy nijak neuspokojilo. Cituji doslovně : "I když jednoznačné určení může být obtížné a podle tohoto scanu v nízkém rozlišení je téměř nemožné, podle popisu se s velkou pravděpodobností jedná o jeden z běžných způsobů poškození mincí, které se vyskytovalo v 2.polovině 20.století a bylo způsobeno velkými bubnovými pračkami, provozovanými zejména ve společných prádelnách větších bytových domů. Mince byly zapomenuty v oděvech, z nichž při praní vypadly a dostaly se mezi plášť pračky a buben, kde po určitou dobu rotovaly. Zatímco mince o průměru větším než mezera mezi pláštěm a bubnem byly viditelně poškozeny, mince menších průměrů v prostoru "poskakovaly" a byly údery na plášť a buben postupně jemně "formovány". Přitom se mírně zmenšil průměr a tlačený materiál se zaoblil směrem dovnitř k reliéfu, čímž se obruba stala vyšší a oblejší a přiblížila se k reliéfu (např. opisu). I přes zdánlivě násilnou deformaci mince nemusí být jinak viditelně poškozeny, stav reliéfu obvykle odpovídá délce používání v peněžním oběhu. Rozdíl hmotnosti odpovídá běžné výrobní toleranci (zákonná tolerance hmotnosti u těchto mincí stanovena nebyla) v kombinaci s běžným opotřebením a případně i oleštěním hrany. Pokud je tento předpoklad správný, předložená ražba není zkušební ražbou, výrobní variantou ani chyboražbou (zmetkem), nýbrž mincí poškozenou. Existenci žádné zkušební ražby této mince neuvádí ani katalog zkoušek (Chlapovič 2000), i když část nákladu této mince razil sovětský podnik Leningradskij monětnyj dvor, jehož případné zkoušky tento katalog nezahrnuje." 

Profilový obrázek
František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

#19 5. 6. 2007, 20:47

Bohužel musím konstatovat že cena dle katalogu novotný není vůbec raálná, prodejní je asi poloviční než uvádí katalog, je reálná jen u opravdu špičkových exemplářů viz. mé zkušenosti např. 5kč 1932 RR jsem prodal nejvíce za 1500kč ale ta byla opravdu luxusní a 25h 1964RR za 700 a to byl téměř ražan a dle katalogu 1500kč nemluvě o ražebním lesku a také jsem si všiml že pan novotný tam má hodně chyb například v katalogu 2007 má u fotgrafie 1kč protektorátní zadní foto 50h protektorátu atd. gram. chyby atd...........

Také bych zavedl novou stupnici 2/2 1/1 0/0 a RL :-)

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#20 5. 6. 2007, 20:54
Bohužel musím konstatovat že cena dle katalogu novotný není vůbec raálná, prodejní je asi poloviční než uvádí katalog, je reálná jen u opravdu špičkových exemplářů viz. mé zkušenosti např. 5kč 1932 RR jsem prodal nejvíce za 1500kč ale ta byla opravdu luxusní a 25h 1964RR za 700 a to byl téměř ražan a dle katalogu 1500kč nemluvě o ražebním lesku a také jsem si všiml že pan novotný tam má hodně chyb například v katalogu 2007 má u fotgrafie 1kč protektorátní zadní foto 50h protektorátu atd. gram. chyby atd........... Také bych zavedl novou stupnici 2/2 1/1 0/0 a RL :-)

Bez potíží můžeme upravit ten současný na CD od p. Frouze (www.sberatel.com/mince) a Zdenka Jindry (pan provozovatel serveru), jestli se chceš zvěčnit na poli numismatiky 🙂 Zdenek nám to rád posvětí a vydá na CD, (viď?).

robert.kurucz@email.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.