Moderátoři: smith
Našel jsem asi mezi 1000 5h z první republiky jeden 5h 1931 který je podle mého známého numismatika přeražen dvakrát.
Nějakou tisícovou cenu to určitě má ale jakou?????
Nechám si to ohodnotit znalcem ale i přesto viděli jste to už někdy?? cena??????
Je menší a má vystouplé hrany foto nevím jak vložit????
No po pravdě - asi se jedná o chyboražbu - ale nějakou extra cenu bych nečekal a Rko nema nai jedno - je to puze zajímavost, ne nový typ či varianta, takže pokud to někdo nekoupí jako zajímavost, tak bych od toho moc neočekával - btw. když vám znalec řekne nějakou vyšší sumu, tak mu to rovnou nabídněte - pak uvidíte, jestli se nevykrucuje ;-)
Presne tak, milionare z nikoho neudela, jeho cena nebude ani v desetiticich, vzhledem k tomu ze 0/0 5hal z roku 1931 se mota nekde okolo 1200Kc, tak bych to videl na podobnou cenu. Nicmene, pokud za nej bude nekdo ochoten zaplatit vic..
Jeste k tomu znaceni, pokud mi opravdu neco vadi, tak je to vsemozne pridavani RRR, RRRR ap. tam, kde nemaji co delat. Vzacnost je "oznaceni relativni pocetnosti razby, ktera je dana poctem zachovalych kusu" R to mozna je, ale RRR nebo RRRR (tzn. do deseti kusu), tak bych si jej bez prislusnych znalosti a sam od sebe rozhodne nedovolil oznacit.
Jeste jedna drobnost, fotky sly vlozit do stejneho tematu, jako ten puvodni prispevek - diskuze by byla prehlednejsi (neberte to prosim jako vytku, nybrz jako doporuceni)
Ale označení "R" se vztahuje na mince které mají omezenou ražbu, ne, chyboražbu🙂 Na zmetky a chyboražby neexistuje žádný katalog ani hodnotové měřítko. Jsou lidé, kteří sbírají takové zvláštnosti, ale také jsou lidé, kterým jsou chyboražby ukradené.
Hodnotu tady v tomto případě určit prostě nejde. Cena je ovlivněna pouze tím, jak moc ji bude daný člověk chtít. A to už je jeho problém, za kolik tu minci koupí.
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Presne tohle jsem si taky myslel a jsem moc rad ze to mam potvrzene🙂
Můj známý numismatik mi říkal, že se jedná o chyboražbu a že u mincí z hliníku je to málo často vídaný jev ale že u první republiky se stím ještě nesetkal, takže říkal, že by se cena mohla pohybovat v tisících :-) uvidíme
Ale nevím kde jste vzali cenu za 5h 1931 1200kč?? ve stavu 0/0???? podle katalogu novotný 2007 je cena 0/0 250kč!!!
Těchto 5h mincí mě prošlo rukama již tisíce a ještě jsem se s takovouto chyboražbou nesetkal takže uvidíme??? Viděl jste to už někdo???
Myslím že cenné to bude 😁
Za to muze ma nepozornost, ja kouknul o radek niz, na cenu 5h 1932🙂 (Nov. 2006)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.