Moderátoři: numismat, smith

Malicka11

Uživatel

Zaregistrován
28. 7. 2023

#31 - 11. 2. 2024, 15:19
Tak někdo nabídněte, ne? Já bych nabídl 90000,-

Mam jeste naramek zastaveny za 2500€ myslim

😎

Malicka11

Uživatel

Zaregistrován
28. 7. 2023

#32 - 11. 2. 2024, 15:20

Tenhle

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

poradnydest

Uživatel

Zaregistrován
23. 12. 2015

#33 - 11. 2. 2024, 19:06

Jeden můj bývalý spolužák měl vystudovanou VŠCHT a dělal před důchodem šéfa puncovních úřadů .A vyprávěl příběh , jak v nějakém městě přišel člověk se silným , zlatým řetězem na krku do starožitností a chtěl ho prodat za rozumnou cenu …protože naléhavě potřeboval hotovost …Ale starožitníkovi se to moc nezdálo, bylo to i za levno hodně peněz a tak se domluvili , že spolu zajedou do puncovního úřadu a když bude vše v pořádku , že věc koupí…Vzali taxíka a jeli, starožitník tam měl nějakého známého který mu to odzkoušel a vše bylo v pořádku….Vrátili se tedy zpátky , starožitník v obchodě vyplatil dohodnutou částku , muž sundal řetěz z krku a předal nu ho a rozloučili se…. A po krátkém čase nový majitel zjistil , že řetěz má sice pořád stejnou váhu , vizuálně je také stejný , ale ne zlatý ale pouze pozlacený… A peníze jsou nenávratně pryč… V taxíku si totiž ten originální zlatý řetěz podařilo prodejci prohodit za druhý , bezcenný…Podobné nákupy skoro vždycky zavání ne úplně dobrým překvapením…Jak se říká :“Ševče , drž se svého kopyta „ . :- ))) Ale nakonec jsme zde všichni dospělí lidé.. :- )))

caffe

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2023

#34 - 11. 2. 2024, 19:23
Jeden můj bývalý spolužák měl vystudovanou VŠCHT a dělal před důchodem šéfa puncovních úřadů .A vyprávěl příběh , jak v nějakém městě přišel člověk se silným , zlatým řetězem na krku do starožitností a chtěl ho prodat za rozumnou cenu …protože naléhavě potřeboval hotovost …Ale starožitníkovi se to moc nezdálo, bylo to i za levno hodně peněz a tak se domluvili , že spolu zajedou do puncovního úřadu a když bude vše v pořádku , že věc koupí…Vzali taxíka a jeli, starožitník tam měl nějakého známého který mu to odzkoušel a vše bylo v pořádku….Vrátili se tedy zpátky , starožitník v obchodě vyplatil dohodnutou částku , muž sundal řetěz z krku a předal nu ho a rozloučili se…. A po krátkém čase nový majitel zjistil , že řetěz má sice pořád stejnou váhu , vizuálně je také stejný , ale ne zlatý ale pouze pozlacený… A peníze jsou nenávratně pryč… V taxíku si totiž ten originální zlatý řetěz podařilo prodejci prohodit za druhý , bezcenný…Podobné nákupy skoro vždycky zavání ne úplně dobrým překvapením…Jak se říká :“Ševče , drž se svého kopyta „ . :- ))) Ale nakonec jsme zde všichni dospělí lidé.. :- )))

Podobné podvodné příběhy záměn (např. diamantů, obrazů, vzácných známek) jsou známy jako lidstvo samo. Pokud mi to důvěryhodný znalec ocení, tak onu věc už nedám z ruky, dokud nedojde k obchodu..

martinvon

Uživatel

Zaregistrován
16. 3. 2017

#35 - 11. 2. 2024, 20:14

Já tomu tedy moc nerozumím, ale pokud bych měl 36 zlatých mincí a masiv náramek, který potřebuju co nejdřív prodat, tak nejdříve zjistím cca cenu ve kšeftě a pak hledám kupce. Takhle to vypadá, že se shání kafka, která to jen rychle koupí, ale možná se pletu😁
A za další, pokud něco prodávám, dám to do sekce koupě/prodej a k tomu fotky velký jako monitor😁

Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb

Malicka11

Uživatel

Zaregistrován
28. 7. 2023

#36 - 12. 2. 2024, 01:28

Ne to vubec za tim nic nehledejte....ja nejdriv zastavila ten naramek a az pak me napadlo hledat na internetu skrz ty mince,protoze mi nekdo rekl ze muzou mit cenu...nic jineho v tom neni...samozrejme ze klidne pujdeme nekam ke zlatnikovi at to ověři,nemam s tim vubec problem.
.jo mozna to cele vypada zlastne 😬😄 ja jsem jenom blond 🤣🤣 tak se omlouvam jestli jsem nekoho vylekala

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#37 - 12. 2. 2024, 11:02

Myslim si, ze pani potrebuje jen poradit, zrejme s prodejem zlata nema zkusenosti. Samozrejme oboustranna opatrnost je namiste, ale to je snad vsem jasne.

numismat@seznam.cz

Malicka11

Uživatel

Zaregistrován
28. 7. 2023

#38 - 12. 2. 2024, 14:08

Ano dekuji moc 😉 rikam ze jsem obcas blond ☺️

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.