Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
Petr Hospůdka

Uživatel

Zaregistrován:
16. 5. 2010

Vytvořeno:
25. 8. 2014, 08:47

U těch leteckých je to spíše o tom, že jsou dost v oběhu a proto ta cena je tam kde je. Jenom na "A" chodí skoro furt.

braun viktor

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 8. 2014, 12:37

Já jsem si vydražil položku 790 a 2982. Na Hradčany již nedošlo, tak snad příště.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
25. 8. 2014, 13:37

Tak dnes mi došel katalog od Majera a obsahově mi přijde rozhodně na ČSR mnohem zajímavější než byl Burda...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
25. 8. 2014, 21:47

Tak dnes mi došel katalog od Majera a obsahově mi přijde rozhodně na ČSR mnohem zajímavější než byl Burda...

Jo, taky třeba Z-U. Zamáčknul jsem slzu.😐

I perfináři si tam najdou své SO 1920.

Čistě teoreticky, co ty Bazovského přetisky? Jaký to vlastně má původ či účel? Je to nějaký poloúřední návrh, nebo čistě soukromá iniciativa? Nevíte někdo?

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
26. 8. 2014, 17:38

elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

Vytvořeno:
26. 8. 2014, 18:28

No me vzdycky nejvic fascinujou pod. polozky = relativne novodoby serie (60 leta) :-)

Obrázek vložený uživatelem

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
26. 8. 2014, 20:07

Asi je viac novodobých čínskych zbohatlíkov ako zachovalých ** sérii podobnej proveniencie.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
27. 8. 2014, 08:43

Kto čo zbiera je každého osobná vec, no ja nikdy nepochopím, že niekto zaplatí takú sumu za známky čo sa dochovali v desaťtisícoch a de facto priamo z pošty šli k zberateľom a takmer neexistuje nefilatelistická celistvosť.
S poštovou prevádzkou to nemá takmer nič, čistý biznis.

elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

Vytvořeno:
28. 8. 2014, 15:51

Kto čo zbiera je každého osobná vec, no ja nikdy nepochopím, že niekto zaplatí takú sumu za známky čo sa dochovali v desaťtisícoch a de facto priamo z pošty šli k zberateľom a takmer neexistuje nefilatelistická celistvosť. S poštovou prevádzkou to nemá takmer nič, čistý biznis.

No tak tomu odpovida i vetsina Ceskosl. znamek (hlavne ze 70/80 let = min. 90% jich bylo tisteno taky prakticky pouze pro filatelisty.. o PC 1919 nemluve :-)

Ostatne se nelze temto cenam prilis divit - kdyz vezmeme v uvahu pocet obyvatel Ciny (a tedy i potenc. filatelistu) + vezmeme v uvahu, ze dnes jsou prakticky statisice z nich nechutne bohati (stejna situace ad. Rusko) PS: jeste pred 25 byli vsichni chudi jak kostelni mysi :-) tak ta cena tak nejak souhlasi, i kdyby slo treba i o ciste spekulativni vydani. Kdo v ty dobe ve svete sbiral "nezajimavou" Cinu ci Rusko (SSSR) bohate zastoupeny napr. v PNS baliccich za 7Kcs/obalka? :_)

Ta cena je proste adekvatni dnesni svetovy nabidce/poptavce :-)

Ostatne nejaky 4000 euro jsou dnes pro mnoho zbohatliku z onech zemi jen takovy maly zpropitny :-)

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
28. 8. 2014, 15:55

No tak tomu odpovida i vetsina Ceskosl. znamek (hlavne ze 70/80 let = min. 90% jich bylo tisteno taky prakticky pouze pro filatelisty.. o PC 1919 nemluve :-) Ostatne se nelze temto cenam prilis divit - kdyz vezmeme v uvahu pocet obyvatel Ciny (a tedy i potenc. filatelistu) + vezmeme v uvahu, ze dnes jsou prakticky statisice z nich nechutne bohati (stejna situace ad. Rusko) PS: jeste pred 25 byli vsichni chudi jak kostelni mysi :-) tak ta cena tak nejak souhlasi, i kdyby slo treba i o ciste spekulativni vydani. Kdo v ty dobe ve svete sbiral "nezajimavou" Cinu ci Rusko (SSSR) bohate zastoupeny napr. v PNS baliccich za 7Kcs/obalka? :_) Ta cena je proste adekvatni dnesni svetovy nabidce/poptavce :-) ...

elle napsal/a:

No tak tomu odpovida i vetsina Ceskosl. znamek (hlavne ze 70/80 let = min. 90% jich bylo tisteno taky prakticky pouze pro filatelisty.. o PC 1919 nemluve :-)

V tomto ohledu jsou na tom poněkud jinak naše Vlastní známky. Některý nejsou ani pro ty filatelisty! Teď je jen otázka, jestli to je dobře nebo ne.

Který denně dávají nějakému úředníčkovi aby mohli to, či ono bezstarostně zbourat, aby zahladili nějaké ty jedy ve výrobcích, prostě to, co se u nás jinak nazývá "neviditelnou rukou trhu" a "volným trhem". Důležitý hlavně je ani nepípnout proti KSČ (v CCCP proti Putinovi), to by se pak někteří mohli zlobit.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.