Bylo to uděleno celkem "houfně! dostal to téměř každý voják, policajt, soudruzi na OV a výše KSČ. Po roce 89 byl zákaz medaili dále nosit, neb to podepsal a prý udělil dr.Husák jako politický představitel. Tak jsem ji dal do krabičky a nenosil. Cenu raději neuvádím!
Ladislavaliev@atlas.cz

Dík i bez ceny vím, že to neděláte, alespoň vím přesně o co jde. Třeba cenu někdo určí dále a pak to zde s ní nabídnu. Bez ní to tady nabízet nelze a jsem tím pádem v pasti😃

Pánové razítko či podpis to bylo jedno. Dostali jsme personální rozkaz z MNO, že to nosit nesmíme a nesmíme. No a tak jsem pro jistotu odpáral všechny stužky a byl klid. Dnes bych asi měl závidět, když vidím prsa dnešních vojáků, tiše žasnu, ale přeji jim to. Každá pentlička dobrá. Za 39 let služby jsem obdržel tří medaile před rokem 89 a jednu po roce 89.😁 🙄
Pro ty mladší, dr. Husák byl prezident republiky ale také šéfkomunista.😋
Ladislavaliev@atlas.cz

Já si vzpomínám, že za mých mladých let jsme tu základní vojnu brali, jako nutné zlo a pokud jsme se dostali na dovolenku, tak jsme mundůr s odporem odhodili a šup do riflí a džísky. Prostě jsme tu vojnu nežrali ani omylem a o hrdosti na Vlast ani nemluvím. Já osobně se se zálibou dívám na ty mladý kluky, kteří hrdě nosí uniformu vyšperkovanou nášivkami, českými vlajkami a vyznamenáními, které dostali za mise. A stydím se , protože ti kluci na rozdíl od nás starých mazáků jsou fakt asi hrdí na to, že jsou vojáci .... prostě jim fandím, protože my jsme se za uniformu styděli a oni ji nosí i v civilu a právem, protože my jsme na rozdíl od nich maximálně na vojně bojovali s rajony, PŠM atd. Oni jdou fakt do skutečné války , můžou přijít o kejhák a oprostěme se od keců, že to je za peníze a jiné prebendy. Vážím si těch kluků za to, že hrdě nosí svou uniformu s českou vlajkou a nestydí se za to. No a stal se ze mne na starý kolena patriot .... na džísce nosím naši malou vlaječku... za komárů jsem tam měl americkou😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.